100% Raw van Lifefood bij De Nieuwe Band

Lifefood maakt, zoals ze het zelf zeggen, 'levend voedsel': 100% raw, biologisch, veganistisch, gluten-, suiker- en gistvrij en 100% lekker. Gemaakt van onbewerkte, biologische ingrediënten zoals zaden, noten, pitten, gedroogde vruchten, raw cacao, verse kruiden, specerijen, fruit en groente. Hiervan maken ze lekkere rolletjes, repen, balletjes, chips en andere snacks. De producten van Lifefood zijn sinds kort verkrijgbaar via De Nieuwe Band.


Raw Food?

Lifefood maakt Raw Food-producten. 'Raw foodism' is een voedingslevenstijl waarbij je alleen voedsel eet dat niet boven de 46 graden celsius is verhit. Het idee hierachter is dat er bij die temperatuur chemische veranderingen optreden waardoor voedingsmiddelen hun optimale voedingswaarde zouden verliezen en er kostbare stoffen verloren zouden gaan die je helpen je eten te verteren.

Daarom zijn Raw Food-producten zo weinig mogelijk bewerkt, bevatten ze geen suiker en bestaat de enige manier van verhitten uit het langzaam drogen in speciale droogovens. De Lifebars en Energy Balls van Lifefood worden helemaal "koud" verwerkt en andere producten, zoals de chips en crackers worden bereid in een speciale droogoven waarbij de temperatuur zelfs onder de 42 graden Celsius blijft. Alle producten worden met de hand verwerkt en verpakt.

100% lekker!

Toen wij de producten van Lifefood hier gingen proeven, waren we direct heel erg onder de indruk van de uitgebalanceerde smaken en de kwaliteit!
Lifefood heeft tientallen verschillende lekkere producten, voor elk moment van de dag en voor ieder wat wils. Van crackers en Raw Chocolate tot Lifebars en Energy Balls. Bekijk hier waar de producten al verkrijgbaar zijn. Om je alvast een indruk te geven, hieronder een paar voorbeelden... Klik hier voor het complete overzicht van alle Lifefood-producten.


Raw Cacao

De Raw Cacao van Lifefood is afkomstig van wildpluk uit het Indonesisch regenwoud. Hier worden de cacaobonen ter plekke verwerkt in een speciale fabriek, die er speciaal op is ingericht om de cacao onder de 45 graden Celsius te verwerken. Het is dus gegarandeerd 100% Raw!

Lifefood is hier heel trots op, omdat volgens hen de meeste andere Raw Cacao wordt verwerkt in reguliere fabrieken, waar de temperatuur niet altijd gecontroleerd kan worden. De ongeroosterde cacaobonen zijn alleen licht gefermenteerd en vormen een rijke bron van o.a. vitaminen, mineralen en anti-oxydanten. Je kunt ze zo eten of combineren in een mix met bijvoorbeeld gedroogd fruit en noten. Het cacaopoeder is heel geschikt om te verwerken in (chocolade-)drank, toetjes en andere gerechten.

Chocoladerepen

De chocoladerepen van Lifefood zijn gemaakt van ongeroosterde 'Raw' cacao uit Indonesië (zie hierboven) en gezoet met agave-siroop. Omdat de cacao niet verhit is geweest boven de 45 graden, bevatten de repen extra veel stofjes (onder andere fenylethylamine, anti-oxidanten) waaraan gunstige en gelukkig-makende eigenschappen worden toegekend.

Het is even wennen voor diegenen die niet gewend zijn aan Raw chocolade. Zo zijn ze minder zoet dan de meeste chocoladerepen, hebben ze een hele pure smaak en laten ze een schoon, bijna fris gevoel achter in je mond.


Lifebars en Rawmeo Energy Balls

De Lifebars van Lifefood zijn stuk voor stuk ontzettend lekker, hebben een goede, stevige bite, zijn heel vol van smaak en zitten bomvol noten en vruchten. Citaten van proevers: "Dit zijn de lekkerste vruchten/notenrepen die ik ooit heb gehad!" en "Dit zijn repen die je altijd bij je wilt hebben".

Rawmeo Energy Balls kun je zien als 'Raw' bonbons, gemaakt van vruchten en noten. Deze ronde balletjes zitten per drie verpakt en zijn leuk om cadeau te geven of om jezelf af en toe op te trakteren. Net als de Lifebars hebben deze balletjes een uitgebalanceerde basis van noten en vruchten.

Voor meer informatie: www.denieuweband.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven