Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Mede mogelijk gemaakt door subsidie Duurzaam Heeten

Biologische maaltijd Heeten groot succes

Tholen - Met subsidie van Duurzaam Heeten organiseerden Natascha Rothengatter en Annelies Adamo voor 41 inwoners van Heeten een "geweldige" biologische maaltijd. Deze tweede maaltijd was net als de eerste in juni een groot succes en trok het dubbele aantal bezoekers. Natascha: "We gaan nog een maaltijd verzorgen en hopen op nog meer bezoekers. Ook wanneer de subsidie op is, willen we dit blijven aanbieden. Mensen hebben aangegeven tussen de 15 en 25 euro te willen betalen. Daar kunnen we, drank niet inbegrepen, een heerlijke maaltijd voor verzorgen."



Subsidie

Duurzaam Heeten heeft dit jaar een subsidie toegekend gekregen van de Provincie Overijssel als beloning van haar streven naar duurzaamheid. "Marnix Wolter van Kuupmans Kaas heeft de vijfde prijs gewonnen in een prijsvraag die Duurzaam Heeten uitgeschreven had om het geld bij de inwoners van Heeten terecht te laten komen. Zijn idee om een biologische maaltijd mogelijk te maken met deze subsidie was 1000 euro waard. Ik ken hem van de markt en zo kwam het al snel tot deze maaltijd op ons terrein." Via persberichten in de lokale media werden de inwoners van Heeten uitgenodigd voor de maaltijd. "Er kwamen deze keer 41 deelnemers op de maaltijd af. Dat is het dubbele van de vorige keer. Voor 7,95 euro hebben ze een heerlijk driegangenmenu gekregen."



Uit eigen tuin

Natascha en Annelies hadden naast hun eigen Portabella's veel gerechten uit eigen tuin. Het hoofdgerecht bestond uit een barbecue met haasbiefstuk, varkensworstjes en scholfilet in een pakketje met citroentijm en sali en olijfolie. Verder serveerden ze een reeks salades, waaronder bietensalade met geroosterde pijnboompitten en shiso, haricoverts met vinaigrette en bonenkruid en gemengde groene salade met rode ui, komkommer en Oost-Indische kersbloem. "Het gros van de ingrediƫnten kwam uit eigen tuin. Wat we van - vooral kleine - leveranciers hebben gehaald hebben we voor een goede prijs kunnen kopen. Dat verdienen ze ook, vind ik, omdat iedereen er hard voor werkt om deze mooie producten te kunnen leveren."

Het succes van de bio-maaltijden smaakt naar meer. "We zijn bezig met de verbouwing van een boerderij in Heeten waar we vanaf volgend voorjaar permanent biologische maaltijden willen aanbieden. Groepen mensen kunnen dan bij ons uit eigen tuin de ingrediƫnten halen voor een heerlijke maaltijd."

Voor meer informatie:

Natascha Rothengatter
Portabella - Paddenstoelen
info@portabella-paddenstoelen.nl
www.portabella-paddenstoelen.nl