Gesubsidieeerde zonnepanelen op boerendaken in West-Friesland

Begin 2012 heeft Innovatiesnelweg voor een samenwerkingsverband van 14 West-Friese agrarische bedrijven een subsidieaanvraag ingediend bij de provincie Noord-Holland. Onlangs is de aanvraag voor medefinanciering van zonnepanelen op boerendaken positief beoordeeld en kan het project van start.

Door de brede samenwerking tussen alle betrokkenen wordt beoogd in de agrarische sector meer interesse te genereren voor het produceren van duurzame elektriciteit als nevenverdiensten. Hiermee wordt op korte termijn circa 475 kWp aan zonnestroomvermogen op boerendaken geïnstalleerd. Een aantal agrarische bedrijven zal de installatie van zonnepanelen combineren met het vervangen van het asbestdak. De samenwerking is tot stand gekomen na vooronderzoek van de werkgroep PV-West-Friesland (WF) met agrarische vertegenwoordigers, gemeente Koggenland en deskundigen.

De komende tijd verrichten de samenwerkende bedrijven voorbereidende werkzaamheden waarna de daadwerkelijke installatie van de zonnepanelen kan beginnen. In het najaar van 2013 zijn alle systemen geïnstalleerd. Om de opgedane ervaringen zoveel mogelijk te delen met geïnteresseerden worden gedurende het project informatiebijeenkomsten georganiseerd. De subsidie, die wordt verstrekt door het Europese Plattelandsontwikkelingsprogramma (POP), is een bundeling van provinciale en Europese subsidiegelden. Met dit programma kunnen partijen subsidie ontvangen voor projecten die de positie van het platteland in Noord-Holland verstevigen zoals op het gebied van duurzaamheid en economie.

Profielschets

Innovatiesnelweg is een project van het Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord en het Servicepunt Duurzame Energie van de provincie Noord-Holland. www.innovatiesnelweg.nl.

De innovatiesnelweg zet zich in om innovatieve bouwconcepten, onderzoeken en projecten gericht op energiebesparing, duurzaam bouwen en renoveren te stimuleren en te ondersteunen. Voor meer informatie over dit project neemt u contact op met Innovatiesnelweg, René Jansen op telefoonnummer 06 53340898.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven