Klant van groentewinkel verwacht biologisch assortiment

Ruim 90% van de klanten van groentewinkels vindt dat biologische groenten en fruit deel uit moeten maken van het assortiment. Dit blijkt uit een enquête onder 1.100 consumenten in opdracht van onder andere het Hoofdbedrijfschap Detail Handel (zie dit persbericht). Driekwart vindt het interessant als er een keurmerk voor verse groenten en fruit komt dat de garantie geeft op gezondheid en een hogere voedingswaarde.

Al jarenlang neemt de vraag van consumenten toe naar hoogwaarde, eerlijke en gezonde voeding die op biologische wijze is geteeld. Groentewinkels kunnen hier prima op inspelen door hun biologisch assortiment uit te breiden.

Een nieuw keurmerk voor 'verse groente en fruit met een hogere voedingswaarde' hoeft niet uitgevonden te worden, dit bestaat namelijk al. Het Europese bio-keurmerk garandeert dat je een biologisch product in handen hebt dat onder andere is geteeld zonder chemisch-synthetische gewasbeschermingsmiddelen. Aangezien biologische groenten en fruit de tijd krijgen om te groeien (zonder kunstmest), bevatten ze gemiddeld meer gezonde inhoudsstoffen, zoals vitamines en mineralen. Dit is uit diverse studies gebleken.

Bron: Bionext


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven