Doorstart in Amsterdam

Landmarkt failliet

De boerensupermarkt Landmarkt is failliet. Dat bevestigt de woordvoerder tegenover Levensmiddelenkrant. De omzet van de vestiging in Apeldoorn bleef achter, waardoor er een cashflow-probleem ontstond. Er wordt gewerkt aan een doorstart.

Karlijn Renzenbrink, woordvoerder van Landmarkt, bevestigt dat de curator een surseance van betaling woensdag heeft omgezet in een faillissement. "Maar", benadrukt ze, "de handdoek wordt niet in de ring gegooid. Er wordt gekeken of er een doorstart mogelijk is", meldt Renzenbrink tegenover de Levensmiddelenkrant.

Gat in financiering

De reden dat Landmarkt het financieel niet meer kon redden, had volgens Renzenbrink te maken met een combinatie van factoren. Een daarvan was dat de winkel in Apeldoorn minder omzet genereerde dan verwacht. De winkel in Amsterdam draaide wel goed. De achterblijvende omzetten in Apeldoorn belemmerde de cashflow en de investeringen van het bedrijf. "Daardoor ontstond een gat in de financiering", vertelt ze.

De Stentor schrijft dat de twee winkels van Landmarkt vandaag in elk geval open blijven. Ook het personeel moet meer duidelijkheid krijgen. De winkels in Amsterdam en Apeldoorn worden niet meer bevoorraad.

Oprichter en algemeen directeur Harm-Jan van Dijk van Landmarkt werd onlangs uitgeroepen tot Versmarketeer van 2012, maar heeft nog niet gereageerd op het nieuws.

Bron: Levensmiddelenkrant.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven