arCartes: Sterker, lichter en minder CO2-uitstoot

Omefa komt met innovatief superlicht krat

Omefa is momenteel actief met het ontwikkelen van de superlichte arCrates. Dit krat is een verbetering en modernisering van de oude versie. Over een maand verlaten de eerste arCrates Omefa voor de lelieteelt.

De arCrate is gebaseerd op een reeds bestaand krat die zich door de jaren heen heeft bewezen, De nieuwe vormgeving is zo revolutionair dat besloten is op het ontwerp octrooi aan te vragen. Het octrooi is inmiddels verleend en beoordeeld door een octrooi examinor. Alle 14 nieuwe vindingen in het octrooi blijken uniek te zijn wat natuurlijk heel bijzonder is.Uitgangspunt bij de ontwikkeling van het nieuwe krat was de vermindering van gewicht bij gelijkblijvende sterkte en prestatie. Na twee jaar ontwikkeling heeft dit uitgangspunt geleid tot een innovatieve ribbenstructuur: De ribben zijn gebogen en door een slimme plaatsing versterken ze elkaar. Uit doorrekening en testen blijkt dat de arCrate – gefabriceerd uit gerecycled PE – onder dezelfde omstandigheden dezelfde prestaties levert als het conventionele krat. De arCrate is echter 15% lichter en dat is natuurlijk zeer gunstig in termen van duurzaamheid.

De arCrate voor de lelieteelt is 0,3 kilogram lichter dan het oude krat waardoor er 400 kilogram laadgewicht word bespaard in een volle vrachtwagen. In het kader van kosten, duurzaamheid en C02-uitstoot heeft dit uiteraard een groot voordeel. Vrachtwagens en containers kunnen meer stukgoed vervoeren en geven hiermee een besparing van 2% op de vervoerskosten.

De arCrates kan desgewenst voor meerdere toepassingen en in meerdere maten uitgevoerd worden.

Van 2 tot 5 oktober 2012 staat Omefo met de arCrates op de Macropak in de jaarbeurs Utrecht, Hal 8, standnummer A062.

Voor meer informatie:

0172 572149
www.omefa.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven