"Vooral verbreding en verduurzaming werkwijze van belang"

Groene Randstad Manifest is geen specifiek pleidooi voor bio-landbouw

Tholen - Stichting Groene Hart heeft samen met andere milieuorganisaties deze week het Groene Randstad Manifest gelanceerd. In het manifest staat onder meer dat het er op aankomt om het Groene Hart duurzaam te beheren en te gebruiken.
 
Voorzitter Ron Gast geeft wat meer toelichting op het manifest en benadrukt dat het manifest niet specifiek oproept om in de toekomst enkel nog op een biologische manier te werken in het gebied.
 
"We willen vooral aangeven dat het verstandig is om zo duurzaam mogelijk te werken. Niet alleen de productiekant is belangrijk, denk ook aan de gevolgen voor de natuur en het milieu. Door in duurzaamheid te investeren verhoog je als bedrijf de kans op voortbestaan. Het draait om een kwalitatieve verbetering, men moet kiezen voor kwaliteit."
 
De bedrijfsvoering moet in de toekomst volgens Ron gaan passen in het verbrede (Europese) landbouwbeleid dat er aan zit te komen. "Producenten kunnen bijvoorbeeld inzetten op ecologie, natuur en recreaties. De verbreding van de werkwijze is in onze ogen al heel belangrijk. Als een aanpassing van de manier van werken bij kan dragen aan duurzaamheid, juichen we dit altijd toe. Dit geldt dus ook zeker voor de biologische werkwijze."
 

Manifest

De ondertekenaars van het manifest willen dat het Groene Hart zijn status als Nationaal Landschap weer terugkrijgt en ook blijvend vanuit het Rijk ondersteund wordt. De planologisch vastgelegde grenzen van het Groene Hart mogen niet verder worden aangetast.
 
Voor meer informatie:
 
Ron Gast
Stichting Groene Hart
06 53656167
jagast.moordrecht@gmail.com
www.groenehart.info

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven