Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuw rapport in VS benadrukt maatschappelijke voordelen bio-landbouw

De 'Organic Farming Research Foundation' (OFRF) in Californiƫ heeft onlangs al een nieuwe webportal gelanceerd met daarop allerlei biologisch gerelateerd onderzoek, beleidsprogramma's, onderwijs en andere informatie. Daarnaast hebben ze het 'Organic Farming for Health & Prosperity'-rapport uitgebracht.

In dit wetenschappelijke rapport worden de vele maatschappelijke voordelen van biologische landbouw in Noord-Amerika besproken. Het rapport is bedoeld voor beleidsmakers, docenten, onderzoekers, professionals in de gezondheidszorg, zakelijke leiders en gezinnen.



Een aantal voordelen van bio-landbouw die in het rapport benoemd worden, zijn: biologische landbouw vermindert blootstelling aan chemische stoffen, verbetert de bodem- en waterkwaliteit, versterkt de biodiversiteit en remt de klimaatverandering af. En in het rapport staat dat biologisch voedsel de wereld kan voeden.

De OFRF heeft als visie dat de biologische landbouw de leidende vorm van landbouw is voor gezonde mensen die gedijen op een gezonde planeet. Volgens OFRF kunnen biologische voedingsmiddelen een belangrijke rol spelen in het gezond houden van mensen. De organisatie sponsort biologische landbouwonderzoeksprojecten en onderwijsprojecten en werkt mee aan het creƫren van een federaal landbouwbeleid, waardoor de biologische productie gestimuleerd kan worden.

Klik hier voor meer informatie over OFRF.
Publicatiedatum: