Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Zoeken nieuwe ondernemer, hopen nieuw plan te kunnen presenteren"

Biologisch-vegetarisch restaurant De Imme sluit 1 september

Tholen - Het Tilburgse restaurant De Imme sluit per 1 september 2012 noodgedwongen haar deuren. De Imme had in november 2010 nog de primeur omdat het biologisch-vegetarische restaurant als eerste in Nederland het EKO-keurmerk 80 procent mocht voeren. "We zijn deze week helaas voor het laatst geopend", geeft Tine Wieringa van de Stichting werkgemeenschap De Imme aan. Ze hoopt wel op een vervolg voor De Imme. "Ik hoop van harte dat we op een later moment een nieuw plan kunnen presenteren. Dat is dan geen plan van de huidige stichting, maar we willen graag het stokje doorgeven."

De Imme werkte altijd volgens drie pijlers: biologisch, vegetarisch en sociaal. Deze sociale pijler werd door de stichting werkgemeenschap De Imme ingevuld met een sociaal-activeringstraject. De gemeenteraad van Tilburg heeft echter besloten om sociale activering in zijn huidige vorm stop te zetten in 2013, wat ook zo zijn gevolgen heeft voor De Imme.



"Hierdoor is een tekort op de balans ontstaan en het is de directie en het bestuur van De Imme niet gelukt om op tijd een oplossing te vinden. Wel zijn we druk in overleg over een vervolg. We zoeken een nieuwe ondernemer die het liefst met hetzelfde gedachtegoed door wil gaan. Er lopen gesprekken met overname-kandidaten, extra ondersteuning door enthousiaste investeerders is welkom. Het zou mooi zijn als we op deze manier met geïnteresseerden in contact kunnen komen."



Tine geeft aan dat De Imme veel trouwe gasten heeft. "Velen van hen hebben ons al laten weten hoezeer zij het betreuren dat we ermee moeten stoppen." Volgens haar heeft de certificering met het EKO-keurmerk Horeca niet voor een nieuwe toestroom aan gasten gezorgd. "Hierdoor veranderde de werkwijze ook niet, het kwam bij ons al van binnenuit. Dat is ook het belangrijkste: dat je volledig achter de bio-werkwijze staat. De vraag is wel of een nieuwe ondernemer de lat weer zo hoog zal leggen."

Voor meer informatie: Tine Wieringa - tinewieringa@immetilbug.nl