Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Jaar van de Bij: 2 september Bee-Day op de Wageningse Berg

Bijen zijn erg belangrijk. Ze bestuiven bloemen en planten in de natuur en landbouw. Om meer aandacht te vragen voor dit belangrijke insect is 2012 uitgeroepen tot het Jaar van de Bij. Zondag 2 september wordt dit ook in park Belmonte op de Wageningse Berg (in Wageningen) gevierd. KNNV Wageningen en Wageningse Bijenhoudersvereniging De Rijnstreek houden op de mooiste plek van Wageningen van 11:00 tot 16:00 uur een complete Bijendag. Ga op bijensafari door het park onder leiding van een kenner, op zoek naar de verschillende soorten bijen die hier voorkomen. Kom honing proeven en neem gratis een half uurtje imkerles. Speciaal voor kinderen (maar ook leuk voor volwassenen) is er door het hele park een speurtocht over van alles wat er bloeit, groeit en rondvliegt. Bij het bijenhotel (ook wel de BUZZ-halte genoemd) geschonken door Wageningse winkeliers, kunnen ze met hulp zelf een hotelletje maken voor thuis.

De ingang van Belmonte is aan de Gen. Foulkesweg, tegenover de Boeslaan.

Meer informatie is te verkrijgen bij Bram Cornelissen (KNNV), bram.cornelissen@wur.nl, en bij NBV-bijenhoudersvereniging De Rijnstreek 0317 416331 of 0317 411546.
Publicatiedatum: