BioVak komt met inspiratieprijs voor natuurvoedingswinkels

ICEM, Joop en Mike de Looze van BioVak, en de dit jaar opgerichte Biowinkeliersvereniging hebben de handen ineengeslagen en de verkiezing van de meest inspirerende bio-winkel van Nederland uitgeschreven. De organisatie van de jaarlijkse vakbeurs stelt voor de winnaar een geldbedrag van 2.500 euro beschikbaar.

Alle winkels, groot of klein, onafhankelijk of lid van een ketenorganisatie, kunnen meedoen aan de verkiezing. Een onafhankelijke jury kiest op basis van de aanbevelingen een aantal genomineerden uit. De jury bestaat uit Ruud Hendriks; coördinator opleidingen natuurvoedingswinkelier op de Warmonderhof, Nico Broersen; ex-directeur van Natudis (1992–2006), Michel Jansen; eigenaar van de Kleinste Soepfabriek en Edwin Crombags; salesmanager van Zuiver Zuivel. De genomineerden worden door hen bezocht. Daarna weegt de jury haar bevindingen en kiest zij een uiteindelijke winnaar.

De verkiezing staat mede onder auspiciën van de pas opgerichte Biowinkeliersvereniging. Roosmarijn Saat en Arjan Nijdam, beide bestuursleden van deze vereniging, hebben zitting genomen in de begeleidingscommissie. Jos van Duinen, bio-winkelier en tekstschrijver ondersteunt de commissie namens BioVak. De organisatie hoopt dat winkeliers elkaar door dit nieuwe initiatief inspireren.

De feestelijke uitreiking van de Inspiratieprijs Bio-Winkel 2012 vindt plaats op woensdag 23 januari 2013 om 20:30 uur tijdens BioVak in het IJsselhallencomplex in Zwolle. Behalve de verkoop van (vrijwel) uitsluitend biologische producten, zijn er geen voorwaarden om mee te kunnen doen aan de verkiezing.

Ben je winkelier en wil je jezelf of een collega aanmelden? Meld je aan, en vertel ons waarom jou winkel genomineerd moet worden. Of meld een collega-winkelier aan, en leg uit waarom zijn of haar winkel je inspireert. Bent u wellicht leverancier, producent, medewerker of anderszins betrokkene, en kent u winkeliers die beslist niet in de rij genomineerden mogen ontbreken? Meld ze aan, en vertel ons waarom deze winkels genomineerd moeten worden. We zijn vooral nieuwsgierig naar de motivaties!

Aanmeldingen kunnen via email verzonden worden naar: verkiezingwinkel@josvanduinen.nl.
Papieren post mag ook; ICEM/BioVak winkelverkiezing, 's Gravenweg 44, 2911 CG Nieuwerkerk a/d IJssel.
Uiteraard wordt met alle aanmeldingen discreet omgegaan.

BioVak vindt plaats in het IJsselhallencomplex in Zwolle op woensdag 23 en donderdag 24 januari 2013.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven