C1000 verkoopt sinds begin juni weer Oerbrood. Het merk werd in 1995 bedacht en gelanceerd door Quality Bakers, Bakkersland en Bake Five. Op het hoogtepunt bedroeg de jaarproductie 25 miljoen broden. Na een volledige omschakeling naar biologisch zakte de omzet in, waardoor C1000 in 2008 met de verkoop van Oerbrood stopte. Nu is het merk terug, niet biologisch meer en exclusief voor C1000.
C1000 was tot 2008 heel tevreden over Oerbrood. De super verkocht het in vergelijking met andere supermarktketens zelfs bovengemiddeld goed. Toen de producenten besloten om het merk volledig biologisch te maken werd het brood 45% duurder. Daardoor liep de omzet met sprongen terug.
Nu is het terug, in 5 varianten exclusief voor C1000, maar niet meer biologisch. En vooralsnog naar volle tevredenheid, zegt C1000-woordvoerder Rianne van Beek. "In de eerste week verkochten we een kwart meer brood dan normaal in vloerbrood. Die stijging schrijven we toe aan de terugkeer van Oerbrood."
Bron: Bakkerswereld via FoodHolland

Abonneren
Vacatures
Top 5 - gisteren
- Minister van der Wal enthousiast over stikstofplan Joost Samsom
- Partij voor de Dieren Zuid-Holland wil af van energieslurpende glastuinbouw
- "Als de biologische appelverkoop niet stijgt, zullen we onze Jonagold nooit verkocht krijgen"
- Welke taal spreken koeien?
- Eigenaren Sprinklr zien af van winst, het vergroten van de biodiversiteit heeft prioriteit
Top 5 - afgelopen week
Top 5 - afgelopen maand
Omschakeling naar bio maakte brood 45% duurder
Oerbrood terug bij C1000, niet meer biologisch
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-01-27 Carl Siegert grijpt naast EZK Energy award
- 2023-01-24 Uniek korte-keten-concept van graan tot brood gepresenteerd
- 2023-01-11 Bakker Bolhuis bakt geen bio-roggebrood meer vanwege hoge energieprijzen
- 2022-12-23 Terugblik biologische granenmarkt 2022
- 2022-12-22 "Die 15 verschillende 'handjes aan het deeg' maken deze speculaas echt uniek"
- 2022-11-09 "Bevlogen politici zoals Hawre Rahimi zijn in Den Haag nog dun gezaaid"
- 2022-11-02 "Rogge levert niet veel op, maar is wel een mooi gewas voor de grond"
- 2022-10-31 Vernieuwd uniform bio-broodassortiment van Van der Westen organic family bakery
- 2022-10-24 "Wat ze ons nu voorschotelen, is gewoon niet toereikend"
- 2022-10-20 "Had ik dan niet zo energiezuinig moeten zijn?"
- 2022-10-12 West-Brabant maakt kennis met biologisch molenbrood
- 2022-10-07 PLUS breidt broodassortiment uit met dagverse biologische broden
- 2022-10-05 "De markt voor biologische granen is nog aan het groeien"
- 2022-09-27 Supermarkten schimmig over vers afgebakken broodjes
- 2022-09-21 Nieuw bij BD-Totaal: Grainfields bakmixen
- 2022-09-19 "Als de overheid niets doet, voorzie ik een kaalslag"
- 2022-09-08 Bakkersbedrijven dringen aan op oplossing voor stijgende energiekosten
- 2022-07-13 België: biologisch roggemeel teruggeroepen
- 2022-07-04 Mimo: Biologische chocolate-chipkoekjes om af te bakken
- 2022-06-10 "Met biologische smaak- en kleurstoffen kunnen bakkers en patissiers hun producten echt een wauw-effect geven"