Nieuw label 'Shekila Eco Fashion': eerlijk, puur en kwaliteit

Eerlijke, milieuvriendelijke en moderne mode die lekker zit lijkt niet langer een utopie; met de introductie van de nieuwe ecologisch verantwoorde kledinglijn van fashion designer Shekila Ramautar kan de fashionista van nu geheel in stijl én met een gerust hart de straat op. Eco-fashion label Shekila – vanzelfsprekend vernoemd naar de designer – gebruikt uitzonderlijke stoffen die behalve comfortabel voelen voor de drager, ook nog volledig vrij zijn van schadelijke stoffen en uitbuiting van kinderen.

Duurzaamheid ten top

De norm van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen heeft inmiddels geleid tot grotere vraag vanuit de consument. En juist de drie belangrijke peilers van MVO – people, planet en profit – worden in dit eco-label volledig geïntegreerd. "Onze stoffen voelen aan als een tweede huid", legt designer Shekila uit. "Wij gebruiken geen schadelijke stoffen tijdens de productie en zorgen er bovendien voor dat er aanzienlijk minder water wordt verbruikt bij het verven."


Materiaal

Alle stoffen zijn afkomstig van leveranciers met internationale GOTS-certificering. Leveranciers die bijvoorbeeld bamboe en biologisch katoensatijn leveren. Deze materialen vormen vervolgens de basis voor de verdere verwerking in Nederland. Want hoewel de stoffen van internationale afkomst zijn, wordt de kleding volledig ambachtelijk geproduceerd op eigen grond.

Vrouwelijke items

De items vertegenwoordigen dus niet alleen een stuk milieubewust leven, maar ook de herintreding van vakkundige productie. Kleding van optimale kwaliteit, die vooral bedoeld is voor de vrouw. "De eerste collectie bestaat uit stijlvolle jurken voor alle gelegenheden, van een cocktailparty tot een netwerkborrel aan toe", aldus Ramautar, die overigens naast de ontwikkeling van haar eigen kledinglabel ook een image- en stylingbureau runt. "Vanuit mijn stylingbureau zal ik dan ook gerichte kledingadviezen en stylingtips geven over de kleding. Zo ontstaat er concrete meerwaarde voor de klant." Een onderneemster met een hart voor mens en milieu: de ingrediënten voor succes.

Over Shekila Ramautar

Shekila Ramautar is zelfstandig ondernemer en eigenaresse van stylingbureau DressImpress Image & Styling. DressImpress levert diensten als personal shopping en geeft trainingen in zakelijk kledingadvies met als doel om mensen meer bewust te laten worden van het effect dat kleding heeft op hun uitstraling en zelfvertrouwen. Met de introductie van haar eigen eco-label Shekila Eco Fashion neemt de bevlogen onderneemster haar kennis een stap verder naar design en productie.

Voor meer informatie: www.shekila.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven