Tomatillo's gearriveerd bij Ecoville

Ze zijn er weer! Bij Ecoville zijn weer verse Tomatillo's, een broertje van de tomaat, verkrijgbaar. Dit is een verrassend lekkere vruchtgroente uit Mexico. Ecoville laat deze speciaal telen in Breda.

Op de website staat te lezen dat deze vrucht in Europa nooit doorgebroken is, maar dat het in Mexico en de westelijke VS één van de populairste vruchtgroenten is. Het is een grappige vrucht om te zien: een vruchtje ter grootte van een cocktailtomaat wordt omgeven door een perkamentachtig vlies dat aan de plant aan een lampion doet denken.


Links de paarse tomatillo's, rechts de witte variant

De tomatillo is een broertje van de tomaat. Hij doet daar in smaak ook in de verte aan denken, maar is echter veel rinser, zuur en pittig van smaak. Rauw gegeten proeft hij appelachtig. De zurige smaak wordt in Mexico veel toegepast in salsa's en stoofgerechten, soms in combinatie met het al even Mexicaanse kruid Epazote.

De tomatillo kan gegeten worden als hij van groen begint te verkleuren naar geel of paars, totdat hij volledig is doorgekleurd. De vruchten zijn goed houdbaar. Halfrijp wordt hij in het algemeen gekookt of gebakken gebruikt, in rijpe vorm iets vaker in salades.

Voor meer informatie: www.ecoville.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven