Ze zijn er weer! Bij Ecoville zijn weer verse Tomatillo's, een broertje van de tomaat, verkrijgbaar. Dit is een verrassend lekkere vruchtgroente uit Mexico. Ecoville laat deze speciaal telen in Breda.
Op de website staat te lezen dat deze vrucht in Europa nooit doorgebroken is, maar dat het in Mexico en de westelijke VS één van de populairste vruchtgroenten is. Het is een grappige vrucht om te zien: een vruchtje ter grootte van een cocktailtomaat wordt omgeven door een perkamentachtig vlies dat aan de plant aan een lampion doet denken.
Links de paarse tomatillo's, rechts de witte variant
De tomatillo is een broertje van de tomaat. Hij doet daar in smaak ook in de verte aan denken, maar is echter veel rinser, zuur en pittig van smaak. Rauw gegeten proeft hij appelachtig. De zurige smaak wordt in Mexico veel toegepast in salsa's en stoofgerechten, soms in combinatie met het al even Mexicaanse kruid Epazote.
De tomatillo kan gegeten worden als hij van groen begint te verkleuren naar geel of paars, totdat hij volledig is doorgekleurd. De vruchten zijn goed houdbaar. Halfrijp wordt hij in het algemeen gekookt of gebakken gebruikt, in rijpe vorm iets vaker in salades.
Voor meer informatie: www.ecoville.nl

Abonneren
Vacatures
Top 5 - gisteren
- Partij voor de Dieren Zuid-Holland wil af van energieslurpende glastuinbouw
- Minister van der Wal enthousiast over stikstofplan Joost Samsom
- "Als de biologische appelverkoop niet stijgt, zullen we onze Jonagold nooit verkocht krijgen"
- Welke taal spreken koeien?
- Eigenaren Sprinklr zien af van winst, het vergroten van de biodiversiteit heeft prioriteit
Top 5 - afgelopen week
Top 5 - afgelopen maand
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-01-27 "Nu ook Turkse bio granaatappelen"
- 2023-01-27 "Als de biologische appelverkoop niet stijgt, zullen we onze Jonagold nooit verkocht krijgen"
- 2023-01-26 Biologische landbouw geeft hogere opbrengsten in extreme weersomstandigheden
- 2023-01-26 "Klimaatverandering gaat ons allemaal geld kosten"
- 2023-01-26 "Het biologische Primofiori seizoen verlengen kan de terugval in Verna compenseren"
- 2023-01-26 Zorgt een gezonde landbouwgrond ook voor gezonde darmen?
- 2023-01-25 "De sneeuw kan tot een klein aanbodtekort van boerenkool leiden"
- 2023-01-25 Europese autoriteit: "Verband tussen Parkinson en pesticiden onvoldoende getest bij toelating bestrijdingsmiddelen"
- 2023-01-25 Biologische landbouw in de EU verdubbelde in 10 jaar
- 2023-01-23 Nieuw Ekovrienden-initiatief: de biodynamische appelperenboomgaard van Maaike Bischot
- 2023-01-23 BelOrta verkoopt eerste komkommers van 2023
- 2023-01-20 Winnaar innovatieprijs voelt zich meer boer dan voorheen
- 2023-01-20 Boer en burger werken samen aan natuur-inclusieve landbouw in Zeeland en Hoekse Waard
- 2023-01-18 HAK zet in op 100% biologische productie
- 2023-01-18 "Consumenten willen niet omrijden voor lokale bio"
- 2023-01-18 "Opheffen btw kapot geproblematiseerd"
- 2023-01-18 "Kinderdagverblijven kunnen praktisch aan de slag om groenten en fruit eten te stimuleren"
- 2023-01-17 Nautilus Organic heet nieuwe directeur Jan de Boer welkom
- 2023-01-17 Canadese glastuinbouwer teelt biologisch en conventioneel
- 2023-01-13 "Er zullen zeker knelpunten zijn, maar wij weten hoe we onze productie daarop af kunnen stemmen"