Ze zijn er weer! Bij Ecoville zijn weer verse Tomatillo's, een broertje van de tomaat, verkrijgbaar. Dit is een verrassend lekkere vruchtgroente uit Mexico. Ecoville laat deze speciaal telen in Breda.
Op de website staat te lezen dat deze vrucht in Europa nooit doorgebroken is, maar dat het in Mexico en de westelijke VS één van de populairste vruchtgroenten is. Het is een grappige vrucht om te zien: een vruchtje ter grootte van een cocktailtomaat wordt omgeven door een perkamentachtig vlies dat aan de plant aan een lampion doet denken.
Links de paarse tomatillo's, rechts de witte variant
De tomatillo is een broertje van de tomaat. Hij doet daar in smaak ook in de verte aan denken, maar is echter veel rinser, zuur en pittig van smaak. Rauw gegeten proeft hij appelachtig. De zurige smaak wordt in Mexico veel toegepast in salsa's en stoofgerechten, soms in combinatie met het al even Mexicaanse kruid Epazote.
De tomatillo kan gegeten worden als hij van groen begint te verkleuren naar geel of paars, totdat hij volledig is doorgekleurd. De vruchten zijn goed houdbaar. Halfrijp wordt hij in het algemeen gekookt of gebakken gebruikt, in rijpe vorm iets vaker in salades.
Voor meer informatie: www.ecoville.nl

Abonneren
Vacatures
Top 5 - gisteren
- Is lupine het gouden boontje van Nederlandse bodem?
- "Totaalassortiment aanbieden is een uitdagende, maar ook zeer passende stap"
- Agrifirm start pilots rondom regeneratieve landbouw
- Regering moet onderzoek doen naar nutriënten uit menselijke mest
- De Nieuwe Winkel verkozen tot Beste Biologische en Groenterestaurant
Top 5 - afgelopen week
- "Honger in Afrika indirect gevolg van steeds meer biologische producten eten"
- Boeren roepen burgers op om poep en plas te doneren
- Fotoreportage BioXpo - Veel nieuwe producten bij de Nederlandse exposanten
- Machandel nu volledig in Britse handen
- Druiventuin in de verkoop, maar telers stoppen (nog) niet
Top 5 - afgelopen maand
- Annette Harberink vertrekt van Natuurderij Keizersrande
- Europees parlement stemt met grote meerderheid voor marktgestuurde stimulering van bio-landbouw
- Zenderense Es behaalt Skal-certificaat
- "Honger in Afrika indirect gevolg van steeds meer biologische producten eten"
- Boeren roepen burgers op om poep en plas te doneren
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2022-05-20 "Totaalassortiment aanbieden is een uitdagende, maar ook zeer passende stap"
- 2022-05-20 Regering moet onderzoek doen naar nutriënten uit menselijke mest
- 2022-05-20 "Combinatie van verse en verwerkte gember vergroot afzetkansen"
- 2022-05-19 Areaaluitbreiding vollegrondsgroenteteelt, biologische tuinbouw in opmars
- 2022-05-19 Oogst van witte kolen in rassenproef had vroeger gemogen
- 2022-05-19 Special AGF volgende maand van start
- 2022-05-19 Biologische landbouw in opmars in het Verenigd Koninkrijk
- 2022-05-18 Ombouw kas voor bioteelt in beeld
- 2022-05-18 Dure groenten in supermarkt, dus dan maar zelf kweken?
- 2022-05-18 "Aanbod oude aardappelen raakt geleidelijk op"
- 2022-05-18 "Droogte precair maar nog niet desastreus voor akker- en tuinbouw"
- 2022-05-17 "Hoe langer je biologisch teelt, hoe blijer je wordt"
- 2022-05-17 Vervolg Green Deal voor duurzame voedselproductie
- 2022-05-16 Ex-profvoetballer Mario Gomez investeert in Food Tech start-up Organic Garden
- 2022-05-16 "De vraag naar bio-kurkuma uit Costa Rica neemt toe"
- 2022-05-16 "Door hoge gasprijzen ligt een deel van de productie stil"
- 2022-05-13 Hoge prijzen vertragen vraag naar bio-limes
- 2022-05-13 Nultarief btw op groenten en fruit laat nog even op zich wachten
- 2022-05-13 Zwitserland: Bio-sinaasappelen goedkoper, prijs voor biologische gemengde sla ongewijzigd
- 2022-05-12 Natural Growth verhoogt opbrengst en zoetheid aardbeienoogst