Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Voetbalstadion 't Kuipje in Westerlo wordt ecologisch verantwoord

Het Kuipje in Westerlo is omgevormd tot een groen voetbalstadion. Het stadion werd uitgerust met 500 zonnepanelen op het dak, en verschillende zonneboilers verwarmen het water van alle douches.

Jan Caers, commercieel manager bij tweedeklasser KVC Westerlo, benadrukt dat de investering van de club in hernieuwbare energie niet louter ingegeven werd door financiƫle motieven. "Op deze manier willen we ook een maatschappelijk voorbeeld stellen. Als sportclub krijgen we veel van de samenleving. Dat we nu iets teruggeven, is niet meer dan normaal. Als kleine Kempenaars kunnen we zo toch een bescheiden rol spelen in de wereldwijde ecologische trend."

Dat de verminderde kosten evenwel ook een belangrijke rol spelen, ontkent Caers natuurlijk niet. Overdag wordt de energiefactuur gereduceerd tot nul, en ook 's avonds ligt het verbruik veel lager dan voordien.

Voor de investeringen kon Westerlo rekenen op de steun van Izen, een leverancier van groene energieoplossingen.

Bron: Belgiumsoccer
Publicatiedatum: