"Nu kleinschalig, volgend jaar mogelijk verdere uitrol"

Try out met chevonvlees (geitenbokjes) in diverse natuurvoedingswinkels

Tholen - Commandeur Ekovlees zal vanaf aanstaande zaterdag een try out doen met biologisch chevonvlees in de natuurvoedingsbranche. Chevonvlees is vlees van geitenlammeren van 6 maanden oud. "We werken hiervoor samen met diverse natuurvoedingswinkels: de Estafette eetwinkels en de winkels van Organic Food For You in Amsterdam en Laren", licht Albert Roozendaal van Commandeur Ekovlees toe.

De geiten zijn afkomstig van BD-boerderij Hansketien. "Mede de expertise van Peter Govers van Hansketien heeft er voor gezorgd dat wij nu een attractief assortiment geitenvlees voor de consumenten kunnen aanbieden. Daarvoor is een speciale consumentenverpakking ontwikkeld."

Het gaat om een kleinschalige introductie. "Wij willen als slagerij en vleesverwerker een rol spelen in het vinden van een attractieve bestemming voor de jonge bokjes die jaarlijks geboren worden. Zeker omdat geitenvlees volgens ons inmiddels de schroom van zich afgeworpen heeft. In verschillende restaurants wordt al enthousiast met geitenvlees gewerkt. De jonge dieren leveren een schitterend stukje mals geitenvlees op, met een smaak die veel lijkt op die van lamsvlees."


Het assortiment bestaat uit: braadworstjes, gehakt, shoarma, koteletjes en een boutje.

Commandeur Ekovlees wil met de try out testen of de consument dit bijzondere product tegen deze prijs wil kopen. "Om de test zo representatief mogelijk te maken wordt de werkelijke prijs ook doorberekend aan de consument. Het gaat om een relatief duur product. Met name de slachtkosten voor de relatief kleine dieren lopen nogal fors op en de opbrengst is niet al te groot, wat resulteert in een stevige kostprijs."

Mede daardoor is Commandeur genoodzaakt om dit project eerst kleinschalig op te zetten. "Als na de evaluatie blijkt dat het een succes is, zullen we het volgend jaar verder uitrollen en op zoek gaan naar andere distributeurs die mee willen doen. Udea heeft bijvoorbeeld al aangegeven dan zeker interesse te hebben."

Commandeur Ekovlees

Commandeur Ekovlees beschikt over een eigen slachterij in de Graft de Rijp en kan zo ook snel een effici├źnt het vlees door de keten brengen. Het concept in alle vleessoorten van Commandeur '100% van Hollandse Bodem' past naadloos in deze productgroep.

Voor meer informatie

Albert Roozendaal
Commandeur Ekovlees
Hand-Eg 3
1648 GD De Goorn
0229 540960
06 53543526
albert@commandeurekovlees.nl
www.commandeurekovlees.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven