"Minister Alexander Bonde: "Goede reputatie bio-telers geheel terecht"

Biologisch fruit in Baden-Württemberg residuvrij

Bij controles van biologisch fruit in Baden-Württemberg zijn geen residuen van synthetische chemische gewasbeschermingsmiddelen gevonden. Dit blijkt uit een willekeurig onderzoek van bladmonsters van fruitsoorten zoals appel, peer, aardbei, framboos, bessen en zoete kers, deze extra controle is dit jaar voor het eerst uitgevoerd.

"Dit resultaat toont aan dat de biologische fruittelers verantwoord omgaan met gewasbeschermingsmiddelen. Dit vormt de basis voor de productie van veilige biologische voeding", reageert minister Alexander Bonde.

De monitoring zal ook in het volgende jaar worden voortgezet, als aanvulling op de 'Ökomonitoring'. "Vooral in de biologische sector is het consumentenvertrouwen een kostbaar goed. Daarom nemen we een aantal maatregelen, zoals gespecialiseerde juridische controles. Uit dit onderzoek blijkt dat de goede reputatie die de bio-telers bij de consumenten hebben geheel terecht is."

In totaal zijn dit jaar 27 bladmonsters geanalyseerd aan de ' Landwirtschaftlichen Technologiezentrum Augustenberg (LTZ)'.

Bron: Proplanta


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven