Schema en tussenstops bekend

Good Food March - EU-burgers trekken op naar Brussel

Een groener en rechtvaardiger toekomst voor de landbouw in Europa, dat is het doel waarmee de komende weken vanuit heel Europa boeren, burgers en jongeren naar Brussel gaan, per fiets, te voet of per tractor. Ze nemen onderweg deel aan bijeenkomsten, acties en protesten. Op 19 september worden in Brussel, zowel door het Europese Parlement als door de nationale regeringen, besluiten genomen over de hervorming van de Europese landbouw. "Dit is hét moment om 'good food and good farming' te eisen, het is tijd voor verandering", aldus Isabel Duinisveld.

Duinisveld is één van de vele deelnemers aan deze megamanifestatie. Ze begint haar tocht op 17 augustus vanuit haar eigen biologisch-dynamisch tuinbouwbedrijf in Uithuizermeeden, boven in Groningen. Al fietsend langs andere BD-bedrijven door het hele land sluit ze zich op 17 september aan bij een grote manifestatie in Breda, waar vandaan ze dan met een veel grotere groep doorfietst naar Brussel. Elke etappe fietst Duinisveld met een groep van zo'n 25 mensen, die varieert van samenstelling. Mensen kunnen hiervoor inschrijven. 's Morgens rond een uur of tien stappen de deelnemers op de fiets. Tussen de middag wordt gepicknickt, uiteraard met biologisch-dynamische producten en later op de middag komt de groep aan op het volgende bedrijf. Daar wordt een rondgang gehouden en aan de hand van
wat men ziet en ervaart, komt men met elkaar in gesprek. Ook zal daar tijd zijn voor extra activiteiten, die door het betreffende bedrijf zelf worden georganiseerd.

Het einddoel is Brussel. Daar komen alle mensen uit vele Europese landen samen. Verwacht wordt dat het de grootste en breedste maatschappelijke actie ooit zal worden over de hervorming van het gemeenschappelijke landbouwbeleid. Er worden onder andere fotoboeken met de wensen/eisen van Europese burgers aangeboden aan EU-parlementariërs en 's middags is er een conferentie.

Duinisveld: "Ik hoop op een leuke tocht met inspirerende mensen, leuke verhalen en mooie momenten om nooit meer te vergeten. Ik verwacht met deze tocht enerzijds mede een statement te kunnen maken in Brussel, anderzijds weer een groep consumenten kennis te laten maken met de biologisch-dynamische landbouw."

Overige fietsdata: 31 augustus, 1, 2, 12, 13,15 en 16, 17, 18 en 19 september
Aankomst in Breda: 17 september
Aankomst in Brussel: 19 september

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven