BioVak slaat vleugels verder uit

Bij organisatiebureau ICEM in Nieuwerkerk a/d IJssel zijn de voorbereidingen voor de zesde editie van de BioVak in volle gang. Deze gespecialiseerde vakbeurs zal op 23 en 24 januari 2013 worden gehouden in Zwolle. Het staat nu al vast dat de vakbeurs aanzienlijk meer deelnemers zal tellen dan het geval was in 2012.

Met name bedrijven uit Duitsland en België zullen zich nadrukkelijker manifesteren. Ook de Italianen zullen weer op BioVak present zijn. Zij bereiden zich voor om met een flinke inzending van biologisch geproduceerde wijnen naar Zwolle te komen.

En Ubifranche staat ook in 2013 met meer dan 10 deelnemers op de zesde BioVak.
Zeer binnenkort zullen de deelnemers bekend worden gemaakt alsmede het assortiment dat zijn gaan brengen.

Tijdens BioVak 2013 zullen ook bekende Nederlandse inzenders weer van zich doen spreken. Zo zal BioHuis, de vereniging van Biologisch Boeren en Tuinders, opnieuw een zeer gevarieerd programma van workshops voor haar rekening nemen.

For Farmers, producent en leverancier van onder ander ecologische veevoeders, zal het tweede symposium 'Omschakelen naar Biologische melkveehouderij biedt kansen?' organiseren. Dit symposium is vooral bedoeld voor melkveehouders die zich oriënteren op de mogelijkheid om biologisch te gaan produceren. Vanzelfsprekend zijn ook andere belangstellenden hierbij van harte welkom.

Alternatief

In een andere workshop zal de aandacht uitgaan naar de diergezondheidszorg in een biologische bedrijfsvoering. Hierbij zullen vanzelfsprekend andere methodieken en medicatie ook als een alternatief voor de gangbare veehouderij aan de orde komen.

Op het programma staat ook een workshop waarin groene veredeling en promotie van biologisch uitgangsmateriaal van aardappelen en groentegewassen zullen worden belicht. Hierbij werken telers en veredelaars samen in programma's als Groene Veredeling en Organic Seeds.

Op verzoek van vele standhouders wordt op woensdagavond 23 januari opnieuw de 'kennis netwerkborrel' gehouden.

Voor meer informatie: www.biovak.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven