Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Jonge kinderen die gezond eten hebben hoger IQ

Kinderen die sinds jonge leeftijd gezond eten, hebben een hoger IQ als ze acht jaar zijn. Van kinderen die veel junkfood eten, is het IQ later juist wat lager. Dat blijkt uit nieuw wetenschappelijk onderzoek van de Australische University of Adelaide.

De onderzoekers keken naar de eetgewoonten van 7000 kinderen toen ze 6 maanden, 15 maanden en 2 jaar waren. Vervolgens werd op achtjarige leeftijd hun IQ gemeten. Kinderen die bij 6 maanden borstvoeding kregen en bij 15 en 24 maanden een gezond voedingspatroon hadden, bleken op achtjarige leeftijd een IQ te hebben dat ruim twee punten hoger lag. Kinderen die in de eerste twee levensjaren veel koekjes, chocola, frisdrank en chips binnenkregen, bleken juist een IQ van zeker twee punten lager te hebben als ze acht jaar waren.

Significant verschil

"Hoewel het verschil in IQ niet groot is, bewijst dit onderzoek dat eetgewoontes op de leeftijd van 6 tot 24 maanden een klein maar zeer significant effect hebben op het IQ", zegt onderzoeker Lisa Smithers.

Bron: Gezondheidsnet via nieuwsbrief Organic Fresh Food Group (OFFG)
Publicatiedatum: