"Vlees van geitenbokjes niet meer vreemd meer"

Verkoop chevonvlees Hansketien verloopt voorspoedig

Tholen - Bij Geitenboerderij Hansketien in het Drentse Mantinge hebben ze momenteel weer hun handen vol aan de verkoop van chevonvlees. Dit is vlees van de bokjes die in januari geboren zijn. Ina Eleveld geeft aan dat de verkoop erg goed gaat. "Het gaat heel hard. In het begin heerste het idee dat je het moest eten omdat de bokjes nou eenmaal geboren worden, maar daarom eet je natuurlijk geen vlees. De klanten kiezen nu voor chevonvlees omdat ze onder de indruk zijn van de biologische kwaliteit."

Er is vooral veel vraag vanuit de particuliere markt. "Veel particulieren hebben een halve of hele chevon besteld. De vraag kwam dit keer eigenlijk vanzelf op gang, de voorgaande jaren moesten we er nog veel achteraan bellen. Uit de goede vraag blijkt dat het voor de particulieren geen vreemd vlees meer is."Volgens Ina gaan vooral de lekkerste (en dus duurdere) delen heel hard. Ze is iedere keer apetrots wanneer ze weer een vol krat met chevonvlees kan gaan afleveren. "Onze inspanningen zijn duidelijk niet voor niets." Samen met mede-eigenaar Peter Govers maakt Ina zich al jaren sterk voor geitenvlees.

Hansketien moet het voor de verkoop van het chevonvlees dus voornamelijk van consumenten hebben. Ina geeft aan dat de horeca niet echt een groeimarkt is. "Vooral de particulieren durven te experimenteren met ons vlees. Voor de horeca blijft het lastig, zij zouden het liefst losse delen willen bestellen, dit maakt het prijstechnisch een moeilijk verhaal."

OKvlees

Het chevonvlees van Hansketien is ook verkrijgbaar bij OKvlees.nl. "Ik blijf uittesten wat mijn klanten wel en niet aandurven. Velen vonden geitenvlees toch een beetje raar", reageert Peter Kolster van OKvlees.nl. Hij kwam via twitter met Hansketien en hun speciale chevonvlees in aanraking. "Ik ben toen naar hen toe gereden om het te bepraten. Ik was onder de indruk van het bedrijf. Ina en Peter Govers kiezen heel bewust voor deze werkwijze, ze hebben er duidelijk passie voor. En het zijn niet de eerste de beste producten, ze maken de producten echt met een speciale culinaire snit."

Daarom besloot hij de producten als experiment op de site te plaatsen. Dit was meteen een succes. Sommige delen waren ook erg snel uitverkocht. Het satévlees bijvoorbeeld. Daar was ik na een week of drie helemaal doorheen."

Ina Eleveld is blij met de goede samenwerking met OKvlees.nl. "Ons chevonvlees is in goede handen en is zo in heel Nederland te verkrijgen. Met OKvlees.nl wordt het gegarandeerd goed verzonden en komt het ook ingevroren aan bij de klanten."

Voor meer informatie:
 
Ina Eleveld
Hansketien
Steendervalsweg 37
9436 PL Mantinge
0593 552700
hansketien@zonnet.nl
www.hansketien.nl
 
Peter Kolster
www.okvlees.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven