Floriade Venlo, 27 september 2012

"Seminar "De biologische landbouw en voedingsketen in Italië: ontwikkeling en commerciële mogelijkheden"

Ter gelegenheid Floriade 2012, wenst het ICE (Agentschap voor de promotie in het buitenland en de internationalisering van de Italiaanse bedrijven), de biologische landbouw- en voedingsketen in Italië nader toe te lichten. Dit gebeurt in samenwerking met het Italiaans Ministerie voor Buitenlandse Zaken - Commissariaat Generaal van de Regering voor de Internationale Tentoonstellingen van Yeosu en Venlo - en met het Italiaans Paviljoen op Floriade.

Tijdens een Seminar dat zal gehouden worden op 27 september 2012 in het Congrescentrum 'Innovatoren' van de Expo te Venlo, zal de biologische productie en de commerciële structuur in Italië en het buitenland worden geïllustreerd door experts uit de wereld van de industrie en het wetenschappelijk onderzoek. Nadien volgt een bezoek aan het Italiaans Paviljoen op Floriade, gebouwd volgens milieuvriendelijke architectuurnormen, waarin de biodiversiteit van het Italiaans territorium op een prachtige wijze wordt geïllustreerd.

Klik hier voor meer informatie over inschrijving.

Ondanks de huidige conjuncturele moeilijkheden, blijft de Italiaanse markt voor biologische producten in stijgende lijn gaan wat betreft de omzet. Dit is onder meer te wijten aan het feit dat Italië bij de koplopers in Europa en de wereld is als het gaat om het aantal bedrijven en de voor biologische landbouw gebruikte oppervlakte. Volgens recente cijfers, bekendgemaakt door het Italiaans Ministerie van Landbouw, waren er eind 2011 meer dan 48.000 bedrijven actief in de sector (waarvan meer dan 80% uitsluitend biologisch). Dit betekent een stijging van 1,3% ten opzichte van 2010. De oppervlakte bestemd voor biologische productie is onveranderd gebleven, namelijk circa 1.100.000 hectare.De positieve trend zet zich ook door in de Italiaanse export, waarvan men verwacht dat hij ook dit jaar een even mooi resultaat kan behalen als in 2011, toen de omzet meer dan 1 miljard euro bedroeg.

Volgens een enquête bij de exporteurs van biologische producten in februari van dit jaar gepubliceerd door de onderzoeksinstituten Ismea en Firab, verkopen 36% van de bedrijven meer dan 60% van hun productie op de buitenlandse markten. De belangrijkste afzetmarkten zijn Duitsland (42%), Frankrijk (14%) en het Verenigd Koninkrijk (8%); het gaat dan hoofdzakelijk over groenten en fruit (elk 12% op het totaal), olie en wijn (ook beide 12%), honing (6%), pasta, koekjes en gebak (5%).

Klik hier voor meer informatie over inschrijving.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven