Steeds meer vraag naar hybride en elektrische auto's

Vooral bedrijven kopen nieuwe personenauto's

In het tweede kwartaal van 2012 hebben bedrijven bijna 26 procent meer nieuwe personenauto's gekocht dan in dezelfde periode vorig jaar. De aankopen door particulieren daalden in het tweede kwartaal met 7 procent. In deze periode zijn twee op de drie nieuwe personenauto's gekocht door bedrijven.

Meer nieuwe personenauto's gekocht door bedrijven

Van de 166.000 nieuwe personenauto's die in het tweede kwartaal van dit jaar zijn verkocht, zijn er 108.000 door bedrijven aangeschaft. Nieuwe personenauto's worden naar verhouding steeds meer door bedrijven aangeschaft dan door particulieren. Van alle in Nederland geregistreerde personenauto's staat één op de tien op naam van een bedrijf. Per 1 juli van dit jaar zijn de belastingen op auto's gewijzigd. Zo zijn de BPM-vrijstelling en de bijtellingsregeling voor het privégebruik van auto's van de zaak aangescherpt. Dat leidde vooral in juni tot uitzonderlijk hoge verkopen.

Bedrijven kopen meer nieuwe hybride personenauto's

In het tweede kwartaal van dit jaar hebben bedrijven 39 procent meer nieuwe hybride personenauto's gekocht dan in dezelfde periode vorig jaar. In totaal zijn in de eerste helft van 2012 ruim 10.000 nieuwe hybride personenauto's verkocht. Driekwart daarvan staat op naam van een bedrijf. Begin van dit jaar waren er bijna 69.000 hybrides geregistreerd. Dit is minder dan 1 procent van het totale personenautopark.


Nieuwe elektrische auto's vooral naar bedrijven

In de eerste helft van 2012 zijn bijna 500 nieuwe elektrische personenauto's verkocht. Daarvan is 95 procent gekocht door bedrijven. Op 1 januari van dit jaar stonden er in totaal 1.460 elektrische personenauto's geregistreerd.

Bron: StatLine

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven