Fort Resort Beemster; hoe wellness even 'eco' als 'chic' kan zijn

Precies 100 jaar na de bouw opent Fort Resort Beemster de authentieke fortdeuren voor haar gasten. Waren het voeger manschappen die in de voormalige munitieopslag verbleven, vanaf augustus is het monumentale fort open voor wie in alle rust wil genieten van de luxe wellness en spa, de hotelsuites en de restaurants. Exclusief maar warm, luxueus maar puur en met respect voor het Werelderfgoed.State-of-the Art wellness- en spa- faciliteiten, 12 luxe hotelsuites, 1 private spa en 2 restaurants: 's Werelds eerste wellnessresort dat gevestigd is in een fort is een feit. Projectontwikkelaar en aannemer Frank Bart kocht het monumentale Fort aan de Nekkerweg ruim 10 jaar geleden met als doel het een duurzame bestemming te geven waar natuurlijke gastvrijheid, pure materialen en originele architectuur in stijl samenkomen.

Puur

De briefing voor interieurarchitect Osiris Hertman was kort en krachtig; stoer, sober en chique moest het worden. Met behoud van de oorspronkelijke materialen en details werden de sfeer en de schoonheid van het fort geoptimaliseerd. Maatwerk design, duurzame materialen en creatief gebruik van ruimtes en licht geven Fort Resort Beemster haar exclusieve, maar warme karakter.

Eco

Dankzij de dikke muren van het fort, die variëren van 1,65 tot 2,50 meter in doorsnee, was een nieuwe klimaatinstallatie overbodig. Verwarming en koeling worden geregeld via vloerverwarming in combinatie met een warmtepomp. Via het op het dak gelegen duinzand wordt regenwater opgevangen en in de originele installatie in de drie reinwaterkelders gefilterd en teruggepompt voor hergebruik.


Chic

Wellness en Spa – Een Himalaya sauna, panoramasauna, hamman, razul en diverse kruidenbaden zijn slechts enkele faciliteiten die de luxueuze spa en wellness bieden. Daarnaast kunnen gasten kiezen voor verschillende behandelingen, variërend van een 'Hammam Delight' en een Hot Stone massage tot een Matis Signature gezichtsbehandeling.

Suites - Waar een eeuw geleden de manschappen sliepen, bevinden zich nu de 12 luxe hotelsuites met maatwerk sanitair en speciaal ontworpen bedden. Wie optimale privacy op prijs stelt, kan tevens de private spa boeken. Alle hotelgasten hebben een tablet pc tot hun beschikking waarmee zij niet alleen behandelingen en roomservice kunnen reserveren, maar waarmee zij ook de LED sfeerverlichting in hun kamer kunnen regelen en volledige toegang hebben tot de mediabibliotheek en internet.

Restaurants – Biologisch, puur en lokaal, wie één van de twee restaurants bezoekt zal de puurheid ook in de menu- en de wijnkaart terugvinden. Ook gasten die geen gebruik maken van de wellnessfaciliteiten kunnen heerlijk lunchen, dineren of borrelen bij Fort Resort Beemster.

Toegangsprijzen variëren van €19,50 voor twee uur, tot €29,50 voor een hele dag. In de openingsmaand augustus is de entree €18,00 voor een gehele dag. Kijk voor meer informatie op www.fortresortbeemster.nl.
 
Adresgegevens: Fort aan de Nekkerweg 24, 1461 LC Zuidoostbeemster.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven