Onder meer fietstocht langs BD-boerderijen

Good Food March naar Brussel

Vanaf eind augustus trekken burgers en boeren vanuit heel Europa te voet, per fiets of tractor naar Brussel. Onderweg nemen ze deel aan acties, evenementen en protestbijeenkomsten.

Op 19 september komt iedereen aan in Brussel. Op die dag zal namelijk door het Europees Parlement en nationale regeringen besloten worden over de hervorming van de Europese landbouw. Met deze tocht naar Brussel willen acht organisaties, waaronder de IFOAM EU, Arc 2020 en Via Campesina een stem geven aan al die boeren, burgers en jongeren die zich zorgen maken over de toekomst van ons voedsel en onze landbouw.

Het Europese landbouwbeleid gaat ons allemaal aan. Het gaat over milieu, over landschappen, over ons cultureel en gastronomisch erfgoed, over onze gezondheid en natuurlijk over het eten dat we eten. De initiatiefnemers vinden dat het beleid zich meer zou moeten richten op het bevorderen van klimaat-, milieu- en diervriendelijke voedselproductie, oftewel 'good food and good farming'.

Iedereen die dat wil kan aan de Good Food March meedoen. Er zijn routes naar Brussel vanuit Duitsland, Frankrijk en Nederland.

Vanuit Nederland gaat onder andere een delegatie biologische boeren en tuinders, politici en betrokken burgers per bus naar Brussel. Details worden later bekend gemaakt. Voor informatie en aanmelding kunt u een mail sturen naar Kees van Zelderen, biologisch melkveehouder.

Verder wordt er een fietstocht naar Brussel georganiseerd langs BD-bedrijven, te beginnen bij een tuinderij De Eemstuin in Uithuizermeeden (Noord-Groningen). Initiatiefneemster is Isabel Duinisveld, tuinder en bestuurslid van de BD-vereniging. De afstand wordt verdeeld in korte etappes van zo'n 20 a 40 kilometer. Na de fietstochten zijn er inspirerende bijeenkomsten en rondleidingen op de BD-boerderijen. Er wordt alleen gefietst in de weekenden, in de periode van 17 augustus tot 16 september. Het laatste deel van de route zal door een groot gezelschap worden afgelegd. Meer informatie over de fietstocht: info@bdvereniging.nl.

Meer informatie over de Good Food March: www.goodfoodmarch.eu. Virtueel meedoen kan trouwens ook, door een fotobericht naar de campagnewebsite te sturen.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven