Doe-het-zelf zonnepanelen verkrijgbaar bij Correct

'Als Correct het niet heeft, vergeet het dan maar!', luidt sinds jaar en dag de slogan van de Rotterdamse retailer in witgoed en computers. Die slagzin betreft nu ook zonnepanelen voor op daken van woningen. Want sinds zaterdag 4 augustus kunnen consumenten in de Maasstad bij het Rotterdamse familiebedrijf ook terecht voor een doe-het-zelf pakket van drie Suntech-zonnepanelen met alle toebehoren. Correct werkt voor de levering van de PV-panelen samen met Elemental Generation, dat kleine en middelgrote PV-projecten realiseert. Elemental Generation, dat naar eigen zeggen met deze formule de eerste is in Nederland, praat inmiddels ook in andere steden met retailers over het opzetten van een verkoopkanaal voor doe-het-zelf PV-panelen.

Als rechtgeaard Rotterdams bedrijf verkocht Correct al zonnepanelen voor op schepen. Maar met Elemental Generation als partner met kennis van zonne-energie 'op land', verkoopt het ruim 70 jaar oude familiebedrijf nu dus ook zonnepanelen voor op woningen. Sinds zaterdag gingen er al een kleine honderd pakketten met drie Suntech-panelen (1.499 euro per set, BTW inbegrepen) over de toonbank, inclusief omvormer, bekabeling en bevestigingsmateriaal. Richard ter Horst, commercieel directeur bij Elemental Generation dat de panelen aan Correct levert, spreekt tegenover Energeia nu al van "een succes". Hij legt uit dat zijn bedrijf, met als mede-partner ex Nuon-bestuurder Carel Kok, inmiddels ook in andere steden in het land lijntjes heeft uitliggen naar technisch georiënteerde retailers om ook daar consumenten de doe-het-zelf PV-panelen te gaan aanbieden.

Ter Horst, zelf afkomstig uit de installatiesector, legt uit dat Elemental Generation de in China vervaardigde Suntech-panelen snel kan leveren omdat het bedrijf de panelen op voorraad heeft en ook de logistiek regelt. Het bedrijf regelt voor klanten ook de aanvraag voor subsidie op zonne-energie en indien gewenst installeert het de panelen ook bij mensen thuis, maar in principe gaat het om een doe-het-zelf pakket. Kopers kunnen bij Correct in de winkel aan een opstelling daar al met eigen ogen zien hoe de panelen moeten worden geïnstalleerd en krijgen dan ook alle vereiste uitleg mee. "Dat is ook de reden dat wij voor deze pakketten ook elders in het land alleen in zee gaan met technisch georiënteerde retailers want een goede voorlichting aan de klant vinden wij essentieel. Je zult onze pakketten straks dus niet bij de Aldi tegenkomen", aldus Ter Horst. Over wanneer zijn bedrijf met het uitrollen van deze verkoop van doe-het-zelf PV-panelen elders in Nederland begint, is hij ook duidelijk: "Binnen een maand."

Bron: Energeia

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven