Dubbele betalingsimpuls voor Ierse biologische boeren gehandhaafd

Ierse biologische boeren zijn blij met de beslissing van het ministerie van landbouw om de dubbele financiële steun op aangewezen landbouwgebieden te handhaven. De boeren kunnen rekenen op ondersteuning vanuit de regelingen AEOS en het 'Organic Farming Scheme'. Eerder dit jaar werd bekend dat het ministerie van Landbouw besloten had om de regeling in te trekken. Deze beslissing is nu teruggedraaid.

Toch uitte Gillian Westbrook, manager van de 'Irish Organic Farmers and Growers Associaton' (IOFGA), haar teleurstelling dat alleen de boeren die in beroep gingen tegen de beslissing nu ook daadwerkelijk betaald zullen krijgen. "Dit is bijzonder jammer voor degenen die besloten hebben om de biologische werkwijze achter zich te laten, zeker gezien het feit dat de uitkomsten van de huidige GLB-onderhandelingen aantrekkelijk lijken uit te pakken voor de biologische boeren."

Toen de landbouwers oorspronkelijk hun bio-contracten ondertekenden, werd gesteld dat zij recht zouden hebben op betalingen van beide regelingen. De 148 boeren die de beslissing niet aangevochten hebben, lijden volgens Westbrook een verlies van maximaal 5.000 euro.

Bron: Independent.ie

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven