Eerste bio-supermarkt van Zwitserland

Alnatura-Migros opent eind augustus in Zürich

Migros zal in samenwerking met de Duitse biologische keten eind augustus de eerste biologische supermarkt in Zwitserland openen. In de bio-supermarkt in Zürich moeten de producten tegen 'betaalbare prijzen' aangeboden worden.

Op de Zwitserse bio-markt loopt Migros nu nog achter op concurrent Coop. Coop bezit een marktaandeel van bijna 50 procent, terwijl Migros niet verder komt dan de helft daarvan. Met de lancering van een bio-supermarkt moet daar verandering in komen. Het is onmogelijk om deze achterstand in de reguliere retail in te halen, daarom richten wij ons nu meer en meer op de biologische markt", zegt Jörg Blunschi van Migros.Samen met de Duitser Götz Rehn is hij de drijvende kracht achter het 'Projekt Alnatura Schweiz'. Rehn is een pionier in de Duitse markt. Meer dan 25 jaar geleden opende de 62-jarige ondernemer de eerste biologische supermarkt. Vandaag de dag zijn er 70 bio-supermarktketen van Alnatura in 39 verschillende Duitse steden te vinden.

Rehn is overtuigd van het potentieel van biologische supermarkten in Zwitserland. "De biologische handel heeft nu een aandeel van 7 tot 8 procent. Hoewel dit bijna twee keer zoveel is als in Duitsland, moet dit 70 tot 80 procent zijn." Voor Rehn is het belangrijk dat de prijs klopt. "Biologische voeding mag niet te duur zijn, zeker wanneer er op de juiste manier gewerkt wordt. Dit was ook de kerngedachte van Duttweiler, hij vond conventionele producten te duur en richtte daarom Migros op."

Eind augustus zal het eerste filiaal van Alnatura-Migros in Zürich-Höngg haar deuren openen. Er zullen ongeveer 500 tot 600 biologische producten van Migros verkrijgbaar zijn. Ze worden tegen dezelfde prijs als in andere winkels van Migros aangeboden. Er zijn ook 800 Alnatura-producten en 3400 artikelen van andere biologische merken.

Het concept zal waarschijnlijk snel uitgebreid worden. Blunschi ziet in Zürich ruimte voor vijf winkels.

Bron: 20 Minuten Online

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven