Oprichter Fish4Ever genomineerd voor de Seafood Champion Awards

Charles Redfern, oprichter van Fish4Ever is genomineerd als finalist voor de Seafood Champion Awards, zo staat te lezen op de website van De Nieuwe Band. Deze awards worden uitgereikt aan bedrijven die zich sterk maken voor het beschermen van bedreigde vissoorten.

In september zullen de prijzen in Hong Kong gepresenteerd worden en Charles is genomineerd vanwege zijn 'buitengewone voortrekkersrol in het promoten van duurzame vis'.


Seafood Champion Award

Fish4ever werd in 2001 door Charles opgericht en was het allereerste duurzame merk visconserven ter wereld. Charles is pionier op het gebied van het maken van duurzaam visbeleid. De belangrijkste aspecten hiervan zijn: een volledige traceerbaarheid van de vangst tot de verwerking, het vermijden van bijvangst en te jonge vangst en er wordt niet gewerkt met grote internationale schepen.

Dit strikte ethische beleid van Fish4Ever beschermt ook de traditionele vissers, hun gemeenschap en hun bron van inkomsten. Ook in de fabriek wordt deze ethiek doorgevoerd: de vis wordt zorgvuldig (grotendeels met de hand) verwerkt met ingrediënten van biologische herkomst.

Deze aandacht voor alle aspecten van duurzaamheid komt terug in de missie van Fish4Ever: 'Sustainability: Land, Sea and People'.


Sardine-vissers in Bretagne vissen voor Fish4Ever

Duurzame visserij is ondertussen erkend als een belangrijke milieukwestie en Charles leidt deze strijd al meer dan tien jaar. Hiermee heeft hij een inspirerend ondernemingsmodel gecreëerd: een campagne voerend merk dat bewustzijn creëert en zelfs concurrenten wijst op de noodzaak van duurzaam inkoopbeleid!

Als reactie op zijn nominatie zegt Charles: "Ik ben heel blij met deze nominatie. Duurzame vis is een ingewikkeld thema en mijn benadering van dit thema is altijd holistisch geweest. Ik denk dat in de toekomst de duurzaamheidsvraag niet zal zijn: 'Geloof je in duurzaamheid?' maar 'In welke soort duurzaamheid geloof jij?' Dat wordt een belangrijk punt: gaat het om een brede visie of om een paar afgevinkte vakjes, vastgeniet aan de achterkant van 'business-as-usual'."

De Nieuwe Band feliciteert Charles en Fish4Ever met deze nominatie en met de erkenning van hun goede werk.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven