10 miljoen subsidie voor groener huis

De gemeente Amsterdam heeft in totaal 10 miljoen euro uitgetrokken om zijn inwoners te stimuleren hun huis 'groener' te maken. Met de speciale groene lening van maximaal 15.000 euro kunnen groene investeringen worden gedaan zoals isolatie en zonnepanelen.

Inwoners van Amsterdam die hun steentje willen bijdragen aan het milieu, komen in aanmerking voor een goedkope energielening. De lening heeft een lage rente van 2,61% en is af te sluiten voor groene investeringen zoals isolatie, zonnepanelen en groene daken. De energielening wordt afgesloten voor een periode van tien jaar en de lener betaalt maandelijks een combinatie van rente en aflossing terug.

De maatregel past binnen het Amsterdamse beleid om woningen energiezuiniger te maken. Tevens moet de groene lening een stimulans zijn om de CO2-uitstoot in 2025 met 40% te verminderen ten opzichte van 1990. "De energiekosten zijn aan het stijgen dus het is voordelig om een energiezuinig huis te hebben", aldus verantwoordelijk wethouder Freek Ossel. "Daar wil de gemeente graag aan bijdragen."

Om voor de lening in aanmerking te komen wordt eerst gekeken of de voorgestelde maatregelen voldoen aan de eisen en wordt de kredietwaardigheid getoetst. Daarnaast komen alleen particuliere woningbezitters, kleine verhuurders en mensen die lid zijn van de Vereniging van Eigenaars in aanmerking.

Bron: Lening & Geld Lenen

Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven