Ontwikkeling van businessmodellen voor certificering van kleine theeproducenten
De vergelijking laat zien dat de trainingsactiviteiten van certificeringsinitiatieven worden gekoppeld aan een training op het gebied van productiviteitsverbetering. Dit wordt gedaan om te voldoen aan de kwaliteitsspecificaties die door de markt gevraagd worden.
Tegelijkertijd groeit in alle onderzochte gevallen het bewustzijn dat training voor zowel certificatie als productie het meeste baat zou hebben bij een structurele infrastructuur voor kennisoverdracht, zoals Farmer Field Schools (FFS's).
Deze twee factoren leiden ertoe dat er hogere eisen worden gesteld aan businessmodellen die gericht zijn op het creëren van zelfvoorzienende systemen. Om aan deze eisen te kunnen voldoen, moeten uitvoerende instanties manieren vinden om deze activiteiten te financieren met interne inkomsten of inkomsten van de markt. Geen van de door het LEI onderzochte modellen heeft een manier gevonden om deze inkomsten te genereren. Het LEI wil natuurlijk graag een steentje bijdragen aan het vinden van oplossingen om inkomsten te genereren.
Klik hier voor het rapport.
Voor meer informatie: Yuca Waarts
Bron: Wageningen UR