Gaan zelf weer fijne groenten telen

De Grote Verleiding bezorgt bio-boodschappen door heel Zuidwest-Nederland

Tholen – Waar je ook woont in Zuidwest-Nederland, De Grote Verleiding kan wekelijks je biologische boodschappen bij je thuisbezorgen. De groothandel in Kruiningen levert via haar webshop het complete pakket. "Dat is echt uniek in Zeeland. En noodzakelijk, want ga er maar eens aanstaan als je als Zeeuw enkel biologisch wilt kopen binnen de eigen provincie", vertelt Anneke van Hootegem, die de groothandel samen met haar man Alex runt. Inmiddels zijn er elf mensen werkzaam bij De Grote Verleiding.

De Grote Verleiding bezorgt wekelijks de biologische boodschappen bij bijna 2000 klanten. Dit binnen een straal van ongeveer 50 kilometer, zo zijn er ook klanten in Gent en Roosendaal. En het gebied blijft zich nog verder uitbreiden. "De boodschappenkratten worden met twee wagens bezorgd. De logistiek is een hele klus. De routes worden steeds korter, omdat de wagen sneller gevuld is. Het lukt ons nog altijd om de afleveringen op vijf minuten exact te plannen."


Eén van de twee bezorgwagens

De klanten van De Grote Verleiding hebben volgens Anneke één ding met elkaar gemeen, namelijk dat ze niet onder één noemer te vangen zijn. "De bezorgadressen variëren van een simpel rijtjeshuis tot een villa met een gigantische oprijlaan." Voor de meeste klanten draait het om de smaak en het gemak. "Het is echt vaste prik dat wij langskomen. Er is zelfs een klant die een speciale krattenbus gemaakt heeft. Als hij niet thuis is kunnen wij ons krat in een geïsoleerde box zetten."
 

In deze ruimte worden de boodschappenkratten gevuld

Regionale producten en eigen teelt

Regionale producten blijven een cruciale rol spelen binnen De Grote Verleiding. "Dit leeft echt bij de consument en er is gewoon de meeste vraag naar. Van een buitenlandse bloemkool zouden er bijvoorbeeld 25 besteld worden, van een binnenlandse 100, een bloemkool uit de regio 150 en van eigen erf zelfs 200." De Grote Verleiding heeft wekelijks contact met ongeveer twintig bio-telers uit de regio, die uiteenlopende producten aan de groothandel leveren. "We starten altijd met de vraag: wat heb je? Vervolgens halen we de producten zelf op, dit combineren we vaak met het bezorgen."
 
Onlangs hebben Alex en Anneke besloten om zelf fijne groenteteelt te gaan doen. Dit omdat de regionale biologische telers steeds meer gespecialiseerd raken in specifieke gewassen. "Daardoor is de verscheidenheid in het aanbod niet meer zo groot als voorheen en vallen er in het seizoen te veel gaten in de teelt van regionale producten. Aangezien een veelzijdig en regionaal aanbod de kracht van ons concept is, zien we ons genoodzaakt om zelf de handschoen op te pakken."


Een deel van het inpakmagazijn

Ook voor vlees zoekt De Grote Verleiding naar een regionale oplossing. "Ik vind bewuste omgang met vlees heel belangrijk. Daarom hebben we pasgeleden in samenwerking met een biologische boer uit IJzendijke wat lammeren vierkant verwaard. Onze klanten konden aangeven dat ze interesse hadden in een deel van het lam, in de vorm van een pakket. Dit was een groot succes en in augustus gaan we op herhaling."

Voor meer informatie:

Anneke van Hootegem
De Grote Verleiding
Hogenakkerweg 25
4416 RA Kruiningen
0113 320021
klantenservice@degroteverleiding.nl
www.degroteverleiding.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven