Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Geslaagde bijeenkomst Stichting Biotoopverbetering Zuid-Veluwe

Akkerranden leveren mooie plaatjes op

Veel akkers zijn momenteel omlijst met een uitbundig bloeiende bloemenrand. Stichting Biotoopverbetering Zuid-Veluwe zorgt al jaren voor het inzaaien van de akkerranden, met als doel de biodiversiteit in onze omgeving te versterken. Woensdagmiddag 11 juli hield de stichting voor deelnemende agrariƫrs en verdere genodigden een bijeenkomst bij De Boschhoeve. Te gast was Boki Luske van Louis Bolk instituut, die vertelde over het effect van akkerranden ten aanzien van natuurlijke plaagbeheersing.

Bijvoorbeeld bestrijding van bladluizen. De akkerranden stimuleren de aanwezigheid van insecten die zich voeden met bladluizen. Dit zijn onder andere gaasvliegen, sluipwespen, loopkevers, soldaatjes, lieveheersbeestjes en zweefvliegen. Herkenning van deze insecten is lang niet voor iedereen vanzelfsprekend, ook niet voor agrariƫrs. Na de lezing trok het gezelschap langs de akkerranden en de vangbakken om de insecten beter te leren herkennen.

Bron: Hoogenlaag.nl
Publicatiedatum: