"Krispijn van den Dries: "Online verkoop loopt boven verwachting goed"

Gezamenlijke bio-aardappeloogst in Almere verschoven naar 21 juli

Tholen - Biologische aardappelteler Krispijn van den Dries wilde het nieuwe bio-aardappelseizoen afgelopen zaterdag (14 juli) inluiden met de gezamenlijke oogst van de aardappel: Power to the Pieper! Vanwege de slechte weersomstandigheden is dit evenement in het aardappelveld aan het Lawsonpad in Almere echter verschoven naar aanstaande zaterdag 21 juli. "Ik kon het met die omstandigheden niet maken om de mensen het veld in te laten gaan. Daarom gaan we aanstaande zaterdag van 11:00 tot 16:00 uur op herkansing", licht Krispijn toe.

Voor 5 euro per meter kan men naar hartenlust biologische aardappelen komen rapen. "De deelnemers kunnen tegelijkertijd kennis maken met de aardappel en haar herkomst." Klik hier voor de routebeschrijving.


Krispijn dumpte begin april zes ton biologische aardappelen op de Dam in Amsterdam. Met deze actie wilde de teler aandacht vragen voor het gigantische overschot waarmee hij en veel andere telers kampen.

De natte weersomstandigheden maken de biologische teelt er momenteel niet eenvoudiger op. "De ziektes zitten er nu al in, maar bij ons is alles gelukkig goed aan de maat. Ik heb goede verwachtingen, want in de Noordoostpolder lijkt het er nog goed uit te zien." Er is tot nu toe nog niet machinaal gerooid, er worden eerst wat kleinere hoeveelheden nieuwe aardappelen geoogst. Deze zijn bestemd voor de huis- en internetverkoop en voor boerderijwinkels in de omgeving.Krispijn heeft samen met twee andere biologische telers uit Flevoland, Micheil Vos en Anton van Vilsteren, begin mei de krachten gebundeld. Hun biologische en biologisch-dynamische aardappelen, uien en wortels kunnen sindsdien online gekocht worden op de website www.krispijn.org. "Hierdoor is het mogelijk om op een simpele manier aardappelen en andere producten direct bij de teler te kopen."

De teler geeft aan dat dit boven verwachting goed loopt. "Het is nu wat rustiger, aangezien we tussen de oude en nieuwe aardappelen inzitten. Vorige week heb ik al wat nieuwe aardappelen erop gezet en ook daar was meteen weer vraag naar. We gaan het aanbod nu ook verder uitbreiden, onder meer met wat koolsoorten." Er wordt momenteel ook druk gewerkt aan de vernieuwde website www.bioromeo.nl, daar zal de webshop naartoe verplaatst worden.


Nieuwe aardappelen Raja

Voor meer informatie: krispijn@krispijn.org of www.krispijn.org

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven