Duurzaam idee? De gemeente Terschelling betaalt mee!

Altijd al een kringloopwinkel willen starten, een stichting op willen zetten voor de collectieve aanschaf van zonnepanelen of een carpoolwebsite willen beginnen voor reizen vanaf Harlingen? De gemeente Terschelling wil hier graag ondersteuning aan geven.

Het college van Burgemeester en Wethouders van Terschelling heeft geld beschikbaar gesteld voor initiatieven die bijdragen aan de ambitie 'De Waddeneilanden zelfvoorzienend in 2020 op het gebied van energie en water'. Het gaat om duurzame ideeën die niet alleen particulieren, maar ook door een bedrijf, buurt of stichting vorm gegeven kan worden. Hierbij valt te denken aan projecten op het gebied van educatie, bestaande woningen, (verblijfs)recreatie, bedrijven en werkplekken, verkeer en vervoer op het eiland, nautisch transport, duurzame energieopwekking en waterbesparing.

De subsidie kan worden verleend aan Terschellinger bewoners/buren en bedrijven, groot of klein. Elk jaar wordt een bedrag bepaald dat aan de subsidies kan worden besteed. De subsidie per project bedraagt 25% van de subsidiabele kosten, met een maximum van 5.000 euro. Een beoordelingscommissie zal de aanvragen toetsen.

De commissie bestaat uit Arno Joosten, Han Leereveld en Willemijn Steentjes. Wat is hun betrokkenheid bij dit project? Arno Joosten: "Ik vind deze subsidie een hele goede zaak en ik denk dat ik er ook wat zinnigs over kan zeggen. Thuis en op school ben ik veel bezig met het onderwerp duurzaamheid. Zo ben ik momenteel bezig met het installeren van een zonneboiler." Ook in het bedrijf van Willemijn Steentjes speelt duurzaamheid een grote rol. "Wij maken zoveel mogelijk gebruik van biologische en streekproducten en houden rekening met het milieu, zelfs bij de kleinste dingetjes. Duurzaamheid staat hoog op de agenda, wereldwijd én in je eigen huis. Daar wil ik graag mijn bijdrage aan leveren." Han Leereveld: "Nu ik mij uit het arbeidsproces heb teruggetrokken kan ik kennis en ervaring inzetten om Terschelling te helpen één van de milieuvriendelijkste gemeenten van Nederland te worden. Een minuscule bijdrage daartoe is zitting nemen in een bevlogen gemeentelijk aanbevelingscommissie die duurzaamheidsinitiatieven over een breed front actief gaat stimuleren."

Wilt u meer weten? Bel dan met Leo Bouwman, telefoonnummer 0562 446244.

Aanvraagformulier duurzaamheidsinitiatief


Subsidieregeling lokale duurzaamheidsinitiatieven

Bron: Gemeente Terschelling

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven