De Nationale Verpakkingsconferentie 2012 op 3 oktober

Samen bouwen aan een innovatieve en duurzame keten: het kan!

De toekomst van het verpakken staat centraal tijdens de Nationale Verpakkingsconferentie op 3 oktober in Utrecht. Met de onlangs aangekondigde afvalbeheerbijdrage en de aanstormende wereldnormen op het gebied van verpakken en milieu, gaat duurzaam verpakken een nieuwe fase in. Juist voor export- en importnatie Nederland zijn ook de internationale ontwikkelingen van belang. De Nationale Verpakkingsconferentie biedt de kennis en inzichten die ondernemers en verpakkingsverantwoordelijken nodig hebben in de noodzakelijke ontwikkeling naar duurzaam verpakken.

Letterlijk en figuurlijk geven we inhoud aan het fenomeen duurzaamheid in verpakken. Deze inspirerende dag staat onder leiding van dagvoorzitter Charles Groenhuijsen.

Programma

Het eerste deel van het programma, 'Verpakkingsinnovatie: bloed, zweet en tranen…' bestaande uit presentaties en discussies, richt zich op innovatie.
Het praktische tweede deel, 'De supply en recycle chain van verpakte producten', geeft inzicht in systemen en kosten. Het derde deel van het programma, 'Voeding, verpakking en vernieuwing: een vergezicht', kijkt vooruit en richt zich op een duurzame keten, waarin voedselverspilling wordt tegengegaan en hernieuwbare materialen maximaal worden benut.

Kijk voor het volledige programma op www.verpakkingsconferentie.nl.

Nationale en internationale sprekers nemen u tijdens deze unieke conferentie mee langs de essentiële ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid, innovatie en wetgeving.

De conferentie wordt georganiseerd door het NVC Nederlands Verpakkingscentrum, VNU Exhibitions en vakblad VerpakkingsManagement.

Praktische informatie

De Nationale Verpakkingsconferentie wordt gehouden in Utrecht op de tweede dag van de Macropak, de toonaangevende verpakkingsbeurs van de Benelux, zodat de deelnemers na afloop van de conferentie in de gelegenheid zijn de nieuwste verpakkingsinnovaties te ontdekken op de beurs.

Napraten over het belang van duurzaam verpakken kan ook op de beursvloer. Iedereen is van harte welkom in Grand Café De Gouden Noot in hal 7 of op de NVC-stand, 8C040.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven