Monumentaal pand in Hummelo wordt in oude luister hersteld

'Het Wapen van Heeckeren' overgenomen door bio-kok Eric van Veluwen

Tholen - Bio-kok Eric van Veluwen heeft in de exploitatie van Het Wapen van Heeckeren in Hummelo een nieuwe uitdaging gevonden. "We gaan met een bistro, wijncafé en bed- en breakfast voor gezelligheid en kleinschaligheid in de historische sfeer van het monumentale gebouw. Het pand wordt helemaal in oude luister hersteld en krijgt zijn buurtfunctie terug."


Linksboven Het Wapen van Heeckeren met tuin, linksonder de 'Doorvaart' en rechts Eric van Veluwen.

Eric werd onlangs benaderd door de rentmeester van gravin Van Regteren Limpurg, de eigenaresse van het monumentale pand. "Wat ik bijzonder vind is dat onlangs dat de gravin al lang niet meer in deze omgeving geweest is, ze het streekkarakter wil behouden. We gaan dan ook werken met lokale, biologische en streekproducten. De leveranciers zoeken we dus dicht bij huis."Zijaanzicht van Het Wapen van Heeckeren

Naast een bistro krijgt Het Wapen van Heeckeren in de oude 'Doorvaart' een atelier - dat in augustus al op zondagen op is - en een wijncafé. "De oude toog uit 1860 wordt opgeknapt en weer in gebruik genomen. Vooral voor de komende en de gaande man, net als vroeger. Maar het moet ook een plek van ontmoeting worden voor de buurt." Voor de vermoeide reiziger opent Eric twee bed- en breakfast appartementen. "De 'Doorvaart' was vroeger een belangrijk kruispunt van postkoetsverkeer. Ik hoop dat deze zelfde sfeer van komen, gaan en ontmoeten terug komt."


De oude varkensstal waar Eric de bed- en breakfast wil realiseren. Aan het gebouw te zien is het al een tijd niet in gebruik.

Op dit moment is de verbouwing van het monumentale pand gestart en is het de bedoeling dat het etablissement in maart 2013 haar deuren opnieuw opent. Eric zelf is druk bezig met het werven van personeel. "Er is belangstelling uit het hele land. Een kok die vanuit Groningen wil komen om bij mij te werken, dat vind ik best bijzonder. Het laat denk ik zien dat mijn werkstijl mensen aanspreekt. Ik ga voor kleinschalige gezelligheid. Onze gastvrije manier van werken, daar zijn mensen tegenwoordig weer aan toe."


Eric is ook eigenaar van De Vale Ouwe - Culinair Projectmanagement B.V. De Vale Ouwe wil bedrijven helpen om voorsprong te behalen door duurzaam resultaat te bewerkstelligen binnen de organisatie.

Zijn kenmerkende stijl van werken past Eric al toe op andere locaties waar hij de scepter zwaait. Naast De Keuken van Hackfort in Vorden is Eric ook interim-manager van Huis Nieuw Rande in Diepenveen. Tegenover dit bedrijf komt een biologisch dynamisch melkveebedrijf met een gesloten kringloop dat de levering van zuivel zal verzorgen. "Bij de zoektocht naar leveranciers vind het feit dat het een streekproduct is het belangrijkst. Vaak is dat biologisch gecertificeerd, maar soms ook niet." Eric merkt een vorm van 'certificaatmoeheid' bij zijn leveranciers. "Ze produceren nog steeds op de biologische manier, maar niet met de 'rompslomp' die certificering soms met zich mee kan brengen."


Het vooraanzicht van Het Wapen van Heeckeren

Eric merkt tenslotte dat zijn klanten steeds vaker willen weten waar hun product vandaan komt. "Mijn klanten willen graag transparantie. Ze willen weten waar, door wie en hoe hun eten geproduceerd is. Daarom kies ik als het even kan het liefst voor 100% biologisch. Ik ken de meeste van mijn leveranciers al jaren. Dat schept vertrouwen. Nieuwe leveranciers die mij een mooi product kunnen bieden, nodig ik uit om contact op te nemen. Daar sta ik altijd voor open."

Meer informatie:

Eric van Veluwen
De Vale Ouwe
Het Wapen van Heeckeren
De Keuken van Hackfort
0575 – 555 015
info@keukenvanhackfort.nl
www.keukenvanhackfort.nl
www.devaleouwe.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven