In totaal 180 kilo aan komkommer, tomaat, courgette en paprika van Nature & More zal komende woensdag (11 juli 2012) flink bijdragen aan het biologisch gehalte van de Langste Vegetarische Tafel van Nederland. De reuzenmaaltijd zal plaatsvinden op het Museumplein in Amsterdam; er worden ruim 600 tafelgasten worden verwacht. Chef-kok Erik Wilschut: "Sinds ik me ben gaan realiseren dat kunstmest en chemische gewasbeschermingsmiddelen in fabrieken worden gemaakt, kook ik bijna alleen nog biologisch. De Langste Vegetarische Tafel zal dan ook voor 90% biologisch zijn."
Alle gasten bij de Langste Vegetarische Tafel van Nederland krijgen een gratis zakje bloemenzaad van Nature & More.
De recordpoging op woensdag 11 juli wordt wederom georganiseerd door de Vegetariërsbond. Vorig jaar werd de Langste Vegetarische Tafel voor het eerste georganiseerd in Utrecht; het record werd gevestigd met 220 deelnemers. Chef-kok Erik Wilschut nam afgelopen vrijdag de verse groente van Nature & More in ontvangst. Hij is niet alleen een fan van vegetarisch eten, maar ook van biologisch. Wilschut: "Mensen vergeten vaak dat je niet alleen via je eten resten van chemische gewasbeschermingsmiddelen binnenkrijgt, maar ook via de lucht, als je in de buurt van zo'n fabriek woont. Daarom kook ik nu al twintig jaar elke woensdag een biologische driegangenmaaltijd bij restaurant Zaal 100 in Amsterdam, voor een minimaal bedrag."
De groente van Nature & More die komende woensdag gebruikt worden, zijn vooral afkomstig van de Nederlandse telers: komkommer van Fons Verbeek (code 166 op www.natureandmore.com), tomaat van Jeroen en Annie van Leeuwen (code 555), en paprika van Ruud van Schie (code 550). Vleesvrij, biologisch en lokaal: gezonder en duurzamer kan het niet. Bovendien krijgen alle gasten aan tafel een zakje biologisch bij-vriendelijk bloemenzaad van Nature & More.
Annie en Jeroen van Leeuwen hebben de biologische trostomaten geleverd voor de Langste Vegetarische Tafel van Nederland.
Nature & More is het trace & tell merk van Eosta. Via haar Great Initiatives programma sponsort Nature & More duurzame maatschappelijke initiatieven met groente & fruit.
Voor meer informatie: www.natureandmore.com
Abonneren
Vacatures
Langste Vegetarische Tafel: 90% bio, met Nature & More
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-09-20 EKO-restaurants pakken prijzen bij Gaia Green Awards
- 2023-09-19 Nederlanders besteden recordbedrag aan consumptie buitenshuis
- 2023-08-31 Met de boer aan tafel bij The Harvest
- 2023-08-21 Werkspoorcafé De Leckere overgenomen door speciaalbiercafé De Proefzaak
- 2023-08-08 "Het maakt mij niet uit of ik voor 50 of 500 man kook"
- 2023-08-07 Raamsticker vertelt consument waar hij welkom is met eigen beker en bakje
- 2023-07-17 "Gemaakt van citroenen die een klein deukje hebben"
- 2023-07-10 Finalisten achtste editie Gaia Green Awards bekendgemaakt
- 2023-06-28 Cateraar start pilot met true pricing
- 2023-06-15 Horecazaak met mooiste terras van Schoten heeft nieuwe uitbater: bierarchitect Paul serveert alleen bio in Vordenstein
- 2023-06-06 Nu ook biologische fairtrade stroopwafeltjes voor bij de koffie of thee
- 2023-05-12 Ziekenhuis AZ Zeno geeft bio-voeding aan de patiënten
- 2023-05-11 Hotelketen Bilderberg: alle 125 ontbijtproducten gescreend en verduurzaamd
- 2023-05-05 Tweesterrenchef Bas van Kranen: "Biologische groenten zijn zoveel lekkerder, echt bizar"
- 2023-05-03 Nieuw Mos eetcafé wordt biologische saladebar SLA
- 2023-04-25 Eerste biologische en vega lunchroom van Dordrecht gaat sluiten
- 2023-04-24 Chef-kok Wander Alblas laat gasten zelf kip slachten
- 2023-04-20 Duitsland: nieuwe regels voor etikettering bio-producten in restaurants en kantines
- 2023-04-18 Nieuwe biologische koekjesmix voor naast de koffie of thee
- 2023-04-18 Smaakvolle start voor pilot 'Meer bio in de horeca'