In totaal 180 kilo aan komkommer, tomaat, courgette en paprika van Nature & More zal komende woensdag (11 juli 2012) flink bijdragen aan het biologisch gehalte van de Langste Vegetarische Tafel van Nederland. De reuzenmaaltijd zal plaatsvinden op het Museumplein in Amsterdam; er worden ruim 600 tafelgasten worden verwacht. Chef-kok Erik Wilschut: "Sinds ik me ben gaan realiseren dat kunstmest en chemische gewasbeschermingsmiddelen in fabrieken worden gemaakt, kook ik bijna alleen nog biologisch. De Langste Vegetarische Tafel zal dan ook voor 90% biologisch zijn."
Alle gasten bij de Langste Vegetarische Tafel van Nederland krijgen een gratis zakje bloemenzaad van Nature & More.
De recordpoging op woensdag 11 juli wordt wederom georganiseerd door de Vegetariƫrsbond. Vorig jaar werd de Langste Vegetarische Tafel voor het eerste georganiseerd in Utrecht; het record werd gevestigd met 220 deelnemers. Chef-kok Erik Wilschut nam afgelopen vrijdag de verse groente van Nature & More in ontvangst. Hij is niet alleen een fan van vegetarisch eten, maar ook van biologisch. Wilschut: "Mensen vergeten vaak dat je niet alleen via je eten resten van chemische gewasbeschermingsmiddelen binnenkrijgt, maar ook via de lucht, als je in de buurt van zo'n fabriek woont. Daarom kook ik nu al twintig jaar elke woensdag een biologische driegangenmaaltijd bij restaurant Zaal 100 in Amsterdam, voor een minimaal bedrag."
De groente van Nature & More die komende woensdag gebruikt worden, zijn vooral afkomstig van de Nederlandse telers: komkommer van Fons Verbeek (code 166 op www.natureandmore.com), tomaat van Jeroen en Annie van Leeuwen (code 555), en paprika van Ruud van Schie (code 550). Vleesvrij, biologisch en lokaal: gezonder en duurzamer kan het niet. Bovendien krijgen alle gasten aan tafel een zakje biologisch bij-vriendelijk bloemenzaad van Nature & More.
Annie en Jeroen van Leeuwen hebben de biologische trostomaten geleverd voor de Langste Vegetarische Tafel van Nederland.
Nature & More is het trace & tell merk van Eosta. Via haar Great Initiatives programma sponsort Nature & More duurzame maatschappelijke initiatieven met groente & fruit.
Voor meer informatie: www.natureandmore.com

Abonneren
Vacatures
Top 5 - gisteren
- Is lupine het gouden boontje van Nederlandse bodem?
- "Totaalassortiment aanbieden is een uitdagende maar ook zeer passende stap"
- Agrifirm start pilots rondom regeneratieve landbouw
- Regering moet onderzoek doen naar nutriënten uit menselijke mest
- De Nieuwe Winkel verkozen tot Beste Biologische en Groenterestaurant
Top 5 - afgelopen week
- "Honger in Afrika indirect gevolg van steeds meer biologische producten eten"
- Boeren roepen burgers op om poep en plas te doneren
- Fotoreportage BioXpo - Veel nieuwe producten bij de Nederlandse exposanten
- Machandel nu volledig in Britse handen
- Druiventuin in de verkoop, maar telers stoppen (nog) niet
Top 5 - afgelopen maand
- Annette Harberink vertrekt van Natuurderij Keizersrande
- Europees parlement stemt met grote meerderheid voor marktgestuurde stimulering van bio-landbouw
- Zenderense Es behaalt Skal-certificaat
- "Honger in Afrika indirect gevolg van steeds meer biologische producten eten"
- Boeren roepen burgers op om poep en plas te doneren
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2022-05-20 De Nieuwe Winkel verkozen tot Beste Biologische en Groenterestaurant
- 2022-05-18 Aantal foodtruckondernemingen sinds 2017 verdubbeld
- 2022-05-17 Marktplaats voor horeca met overschotten en imperfecte producten
- 2022-05-17 Woonzorgcentrum en biopluktuin starten samenwerking
- 2022-05-16 Anne&Max zet hotelketen voor insecten op
- 2022-05-13 Bij SLA eten kinderen tot en met 10 jaar gratis
- 2022-05-11 "We kunnen nu eindelijk ons pand in zijn volledigheid benutten"
- 2022-05-10 Anne&Max opent 25e vestiging
- 2022-05-10 5 nominaties voor Beste Biologische Restaurant
- 2022-05-04 "Na twee aspergeseizoenen die getekend werden door Corona, knallen we nu nog meer dan voorheen"
- 2022-05-03 The Farm Kitchen lanceert Climate Positive Award
- 2022-04-28 Bio-ijsthee Anne&Max nu ook verkrijgbaar voor thuis
- 2022-04-20 CDA-fractie tegen plan van eigen Wetenschappelijk Instituut voor minimumleeftijd fastfood
- 2022-04-07 Initiatiefnemers Eerlijk eten uit de streek bereiden complete lupine maaltijd bij DID-IT
- 2022-04-06 Luxe thuis dineren met Bio Proeflokaal @home
- 2022-03-29 Restaurant Logica maakt tafels van afgeschreven terrasbanken
- 2022-03-16 Horecabeurs Goes sterk terug in 2022
- 2022-03-01 Duurzame horecalocatie kunnen nu aangemeld worden voor Gaia Green Awards
- 2022-02-21 Bijna 20 procent coronasteun naar de horeca
- 2022-02-18 Nieuwe flagship locatie voor The Avocado Show in Westfield Mall of the Netherlands