Eco-pumps van... kurk

Online schoenenwinkel EN& heeft deze zomer unieke schoenen in de collectie: pumps van kurk. In het modebeeld zien we zolen en (slee)hakken van kurk al langer, maar pumps met een buitenkant van kurk waren in Nederland tot nu toe nauwelijks te krijgen. EN& brengt daar verandering in. Niet alleen omdat kurk een natuurproduct is maar ook omdat het gewoon prachtige schoenen oplevert.

De pumps van kurk zijn geproduceerd door NAE. Dit Portugese schoenenmerk maakt diervriendelijke schoenen, met respect voor mens en milieu. De Cork pumps zijn in Nederland online te koop bij EN&. Wie een paar van deze unieke pumps wil bemachtigen moet snel zijn. "Sinds de introductie op de Nederlandse markt is er een run op de pumps ontstaan", vertelt Laura Straver, eigenaresse van EN&. "Voor sommige maten is er inmiddels al een wachtlijst."


Kurk is natuurlijk en milieuvriendelijk

Naast z'n bijzondere uiterlijk heeft kurk nog een aantal fijne eigenschappen. Zo is het elastisch, van nature vochtbestendig, isolerend en uitstekend te recyclen. Voor kurkproductie zijn geen chemicali├źn nodig en worden geen bomen gekapt. Kurkeiken worden namelijk geschild waarna de schors gewoon weer aangroeit. Daarnaast zorgen de eiken voor de opname van CO2. In Portugal, 's werelds grootste kurkproducent, absorberen ze jaarlijks zo'n 5% van alle CO2-uitstoot.

Klik hier voor meer informatie.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven