"Vrijwilligers organiseren dit festijn met veel plezier"

Nieuwe locatie Sofie op de Wallen blijkt schot in de roos

Tholen - Sofie op de Wallen werd afgelopen zaterdagavond (7 juli) voor het eerst niet op de Amersfoortse stadswal gehouden, maar in Park Randenbroek. Een juist besluit, zo blijkt na de geslaagde derde editie van het biologische eetfestijn. Organisator Abel Hertzberger (van De Expeditie) geeft aan dat de andere locatie het logistiek veel makkelijker maakte. "De rijen bij de diverse uitdeelpunten waren een stuk minder lang. Deze locatie betekent duidelijk een verbetering."


De voorbereidingen

Volgens Abel heerste er een mooie sfeer op het festijn dat al een aantal dagen van tevoren volledig uitverkocht was. In totaal zijn er 500 kaarten verkocht en met nog eens 50 artiesten en vrijwilligers komt het aantal bezoekers op 550. Sofie op de Wallen trekt niet perse mensen die al veel bij de natuurwinkel kopen. "Wel staan ze vaak al open voor dat soort producten en komen ze uit de leuke alternatieve hoek. Ik omschrijf onze doelgroep altijd als een dorp van mensen binnen Amersfoort. Tijdens Sofie op de Wallen komen zij bij elkaar en ontstaan er allerlei leuke ontmoetingen."

De gasten genoten van allerlei gerechten. Onder meer gewokte groenten, bietensalade, aardappel in Roosmarijn, macaroni met champignons, drie verschillende soorten pudding, cake, taarten en vooraf kon men kiezen tussen drie soepen. Verschillende artiesten hebben opgetreden tijdens Sofie op de Wallen, waaronder het jeugdcircus. Zij sloten de avond ook af met diverse acts. "Dat was echt spectaculair. Ze gaven een voorstelling met fakkels en acrobatiek", vertelt Abel.


Hetties Road Cuisine

Organisatie

Het slotstuk van het jeugdcircus was ook voor medeorganisator Theo Jacobs van Natuurwinkel Amersfoort één van de hoogtepunten. "Het was een fantastische dag. Ik heb heel veel mensen gesproken en velen bleven lang hangen. Daartoe leende de locatie zich ook prima, er was meer ruimte zodat ze lekker rond konden lopen. De indeling was daardoor ook duidelijker, overal stonden mensen op te scheppen", aldus Theo.

De natuurvoedingswinkelier komt iedere editie van Sofie op de Wallen heel veel bekenden en klanten tegen. "De opkomst was weer gigantisch en we hadden zelfs tientallen kaarten meer kunnen verkopen." Theo is erg tevreden over de organisatie, die overigens volledig uit vrijwilligers bestaat. "Het was nu voor het eerst meer in groepen verdeeld en er was een draaiboek waardoor we meer projectmatig aan de slag konden. Het is erg mooi om te zien hoeveel plezier alle vrijwilligers hebben die bij de organisatie van dit festijn betrokken zijn."

Voor meer informatie: www.eemlook.nl/sofie

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven