Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bio-landbouw in Thüringen onder druk

Biologische boeren in Thüringen kijken kritisch naar de stijgende vraag naar biologische producten. De kloof tussen vraag en aanbod groeit, waardoor er steeds meer levensmiddelen geïmporteerd moeten worden. Dat bevestigt ook Alexander Seyboth, voorzitter van Vereins Thüringer Ökoherz, na navraag van de Thüringer Allgemeine.

Volgens hem is het belangrijk dat er voor de plaatselijke biologische telers een stabiele situatie ontstaat. Hij herinnerde eraan dat in 2011 in de lidstaat geen omschakelingssteun meer werd gegeven. Pas na massale protesten van de bedrijven is deze beslissing teruggedraaid. "Dit moet ook echt worden voortgezet, het is noodzakelijk om biologische bedrijven te blijven steunen."

Dit alles staat ook in een 'position paper' van de producentenraad van de Thüringer Ökoherz Verein over de ontwikkeling van de biologische landbouw na 2013. Het ligt momenteel bij minister van Landbouw Jürgen Reinholz (CDU) op tafel. Hij heeft al verdere ondersteuning van de biologische landbouw beloofd, zolang dit binnen het budget past.

Doelstelling

De doelstelling is een verdubbeling van het biologisch landbouwareaal in de deelstaat van de huidige 4,8 procent tot 10 procent in 2020. Dit is volgens Ökoherz nog altijd heel realistisch. Wel moet er wat meer duidelijkheid worden gegeven aan de boeren. "Op dit moment is alles nog ongewis", klaagt Seyboth.

Bron: Thüringer Allgemeine
Publicatiedatum: