Maisto actief in teelt biologische kruiden en babyleafs

Teeltbedrijf Maisto (Salerno, Italië) is gespecialiseerd in de teelt van babyleafs, spinazie en Aziatische groenten, zoals Tatsoi, Mizuna, Red Chards en groene en rode Paksoi. Daarnaast biedt het bedrijf ook Italiaanse witlof en krulandijvie aan. Onlangs is het assortiment uitgebreid met kruiden als peterselie, basilicum, tijm, munt, dille, rozemarijn en kervel.


Baby spinach.

Het bedrijf maakt een gestage groei door. Zo nam het bedrijf in 2012 deel aan de Fruit Logistica in een gezamenlijke stand met andere telers uit Salerno. Het bedrijf heeft een areaal van 46 hectare tot haar beschikking.


Red chard.

Op de moderne verpakkingslocaties worden de groenten en kruiden verpakt in schaaltjes van 120 en 125 gram en zakjes van 125 en 250 gram of kartonnen dozen van 1 kilogram.


Green Pak choi.

"Onze belangrijkste klanten zijn grote distributeurs in het buitenland. We zetten onze producten af in Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk, Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, België, Denemarken, Zweden, Finland en Rusland", zegt salesmanager Bettina Apicella.


Bulls blood.

"Vorig jaar ging het seizoen door de koude winter erg laat van start en lagen de prijzen op een lager niveau dan een jaar eerder. Wij werken bij voorkeur met vaste seizoensprijzen, zodat we de productie goed kunnen organiseren. Zo beleveren we al een paar jaar supermarkten op basis van vaste afspraken.


Rocket in a 125 gram punnet.

"Deze zomer hebben we biologische kruiden geïntroduceerd en hier wordt erg positief op gereageerd door onze klanten, omdat zij een ruimer assortiment aan hun klantenkring kunnen aanbieden."


Baby spinach in een zak van 125 gram.


Oriental mix 125 gram punnet.

Voor meer informatie:

Bettina Apicella
Azienda biologica Maisto
Via Lago Lucrino, 7
84098 Pontecagnano Faiano (SA)
Phone: +39 89203550
Fax: +39 892036106
Email: info@aziendabiologicamaisto.it
Web: www.aziendabiologicamaisto.it


Biopoker mix in 1 kilogram-box.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven