Productschap Pluimvee&Eieren:

"Nederlandse pluimveesector timmert goed aan de 'duurzame' weg"

Tijdens een persbijeenkomst op 29 juni 2012 in Nieuwspoort heeft PPE-voorzitter Bart Jan Krouwel het MVO-verslag pluimveehouderij uitgereikt aan de Dierenbescherming, de Consumentenbond, het Wereld Natuur Fonds en de Stichting Natuur en Milieu. Met dit verslag geeft de Nederlandse pluimveesector een transparant beeld van de stappen die gezet zijn op weg naar een verdere verduurzaming van de sector.

In zijn inleiding gaf Bart Jan Krouwel aan teleurgesteld te zijn dat Wakker Dier er niet bij was. "Wel actievoeren tegen de reguliere kip maar niet 'in' voor een gezamenlijke dialoog." De NGO's pleiten voor en rekenen op veel ambitie en eigen verantwoordelijkheid van de pluimveesector om grote stappen te maken. Volgens Frank Dales: "de sector is leading, de lat ligt hoog en de kosten moeten eerlijk verdeeld worden over alle schakels in de keten."

Toekomst duurzame pluimveehouderij

Om een duurzame pluimveehouderij te kunnen realiseren is het noodzakelijk dat er anders met elkaar wordt omgegaan in de keten; zodanig dat het waarderen en inkopen op basis van transparante duurzaamheidstandaarden van pluimveeproducten en het doorvoeren van daarvoor te realiseren innovaties mogelijk wordt. Hiervoor is een intensievere samenwerking van boer tot retail nodig, op basis van lange termijn beleid en afspraken.

Voor de komende tijd moeten effectieve vormen van communicatie ontwikkeld worden die de transitie naar een duurzame pluimveehouderij in kaart brengen, begeleiden en stimuleren. Meer en overtuigender communiceren is een 'must' onder meer door het nadrukkelijker uitdragen van de 'best practices' over duurzame ontwikkeling en maatschappelijk verantwoord ondernemen in de pluimveesector.

MVO-verslag

Het MVO-verslag is opgesteld volgens de internationale richtlijnen van het GRI, level C (self declared). Wereldwijd zijn deze richtlijnen de standaard voor duurzaamheidsrapportages. GRI maakt het mogelijk de prestaties van verschillende organisaties te vergelijken. De GRI-inhoudsopgave staat op deze pagina.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven