Biologische potrozen: gezond alternatief

Op dit moment vinden biologische potrozen hun weg naar de meeste Intratuin-filialen in Nederland. Na een aanloopje bij een enkele vestiging in 2009 en 2010 is er voor gekozen om in 2011 uit te breiden naar 5 vestigingen verdeeld over heel Nederland. In 2012 zijn biologische potrozen verkrijgbaar bij het merendeel van de vestigingen van de tuincentrumketen.

Kwekerij de Bierkreek heeft daarvoor de gezondste variëteiten gekozen en geselecteerd. Opvallend is dat er erg veel soorten bij zijn van de Duitse veredelaar Kordes. Naast Kordes heeft de Bierkreek veel soorten geselecteerd van Fryer.
 
Één van die soorten van de Engelse Fryer, 'Jam and Jerusalem', is ook ingestuurd bij de onlangs georganiseerde potrozen keuring op de Floriade. 'Jam and Jerusalem' van de Bierkreek eindigde daar op de zevenentwintigste plaats van de 57 deelnemers, ruim in het middensegment. Daarbij is het bewijs geleverd dat biologische gekweekte potrozen, zonder gebruik van fungiciden, insecticiden en herbiciden, zonder gebruik van kunstmatige meststoffen makkelijk mee kunnen komen met de gangbaar geteelde variëteiten. Naast de biologische teelt zijn de rozen van de Bierkreek CO2-neutraal gekweekt.

Hoewel de Bierkreek het jammer vindt dat duurzaamheid niet in de keuringsresultaten meegenomen wordt, zijn ze wel trots op het resultaat.

Daarnaast blijft de rozenkwekerij streven naar een nog beter resultaat. De ondernemers zijn er van overtuigd dat biologische potrozen ook kunnen wedijveren met gangbare rozen in het topsegment. Volgend jaar meer dus.

Voor meer informatie: www.bierkreek.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven