Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Økologisk Handlingsplan 2020: Denemarken heeft ambitieuze plannen

Op 21 juni 2012 heeft de Deense minister van Landbouw, Mette Gjerskov, een ambitieus plan aangekondigd om de biologische landbouw te bevorderen. Ze zijn van plan om het gebied van biologisch beheerd land tegen 2020 te verdubbelen. Zo meldt Oneco.

In het maatregelenpakket zijn ook de catering en de schoolfruitregeling inbegrepen. Biologische boeren en ondernemingen krijgen subsidies voor investeringen en productontwikkeling. "We hebben 's werelds beste milieubeleid en met dit nieuwe actieplan willen we verdere stappen zetten. Dit onder meer op het gebied van bio-etikettering, consumentenvoorlichting, maar ook zal er geïnvesteerd worden in productontwikkeling."

Eén van de doelen is om een aandeel van 60 procent van biologische producten in de out-of-home-markt te bereiken in 2020. "Het plan is om de sector te stimuleren, zodat onze biologische boeren hun milieuvriendelijke landbouwactiviteiten kunnen blijven uitvoeren."

Bron: Oneco
Publicatiedatum: