Een paar weken geleden ging een aantal PINK!'ers op bezoek bij de biologische bierbrouwerij 't IJ in Amsterdam. Zoals te verwachten was, waren zowel rondleiding als het bier proeven een groot succes. Vooral met de zon op het terras was het goed toeven.
PINK! had het geluk dat het zeer zeldzame vlo-biertje geschonken werd. Dit speciale bier wordt slechts eens in de drie jaar gebrouwen, maar gelukkig was het opgenomen in de proeverij. Brouwerij 't IJ ontstond 30 jaar geleden, toen een eigenwijze student bedacht dat hij wel heel speciale biertjes kon maken. Inmiddels is de brouwerij al zo'n 28 jaar in een voormalig badhuis naast de molen De Gooier. Als biologische brouwerij wordt er natuurlijk veel aan het milieu gedacht. Zo zijn de bieren exclusief in Amsterdam te verkrijgen, zodat er geen transport met glazen flesjes hoeft plaats te vinden. Tegenwoordig zijn niet alle bieren meer biologisch, het mout moet namelijk helemaal uit Nieuw-Zeeland komen en dat is natuurlijk niet echt milieuvriendelijk.
Zou het niet ideaal zijn om gerst, hop en mout te verbouwen in de Amsterdamse stadstuinen en hier 100% biologische biertjes van te maken?
Bron: PINK! politiek

Abonneren
Vacatures
Top 5 - gisteren
Top 5 - afgelopen week
- "Honger in Afrika indirect gevolg van steeds meer biologische producten eten"
- Boeren roepen burgers op om poep en plas te doneren
- Fotoreportage BioXpo - Veel nieuwe producten bij de Nederlandse exposanten
- Machandel nu volledig in Britse handen
- Druiventuin in de verkoop, maar telers stoppen (nog) niet
Top 5 - afgelopen maand
- Annette Harberink vertrekt van Natuurderij Keizersrande
- Europees parlement stemt met grote meerderheid voor marktgestuurde stimulering van bio-landbouw
- Zenderense Es behaalt Skal-certificaat
- Boeren roepen burgers op om poep en plas te doneren
- "Honger in Afrika indirect gevolg van steeds meer biologische producten eten"
Op bezoek bij biologische bierbrouwerij 't IJ
PINK!: Geen dierproeven,maar bierproeven
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2022-05-18 Flevosap introduceert biodynamische lijn OERsappen
- 2022-05-12 Gouden medaille voor Ur-Pilsener, zilver voor Oertarwe blond
- 2022-05-06 SodaStream breidt uit met biologische fruitsmaken
- 2022-05-05 "Onze kokosazijn is zeker iets bijzonders"
- 2022-05-04 Nu ook pils in blik van De Leckere
- 2022-05-02 Kombucha microdrinks hebben 90% kleinere CO2 footprint
- 2022-04-28 Nieuwe variant limonadesiroop Agropošta: Citroengras & gember
- 2022-04-28 Statiegeld ontvangen via supermarktapp
- 2022-04-26 Roompot schenkt voortaan alleen duurzame wijnen
- 2022-04-22 Binnenkort in de bio-winkels: Dr. Antonio Martins Suco
- 2022-04-14 "100% biologisch koffie- en thee-assortiment moet lukken"
- 2022-04-08 Nieuw: Ginger Turmeric Pineapple in fles van 0,75 liter
- 2022-03-30 Sri Lankaanse theepluksters verdienen eerlijk salaris dankzij thee-abonnement
- 2022-03-30 Isola Bio introduceert 2 eiwitrijke granendranken
- 2022-03-24 Gaat de koninklijke familie bio-wijn maken op Koningsdag?
- 2022-03-23 Frankrijk nu wereldwijd grootste producent biologische wijnen
- 2022-03-22 Sapinca wint World Food Innovation Award voor 'best drink'
- 2022-03-21 Molenhof Talks ontving Camille Depuydt van 'Pajottenlander'
- 2022-03-18 Bio-softdrink Razzle maakt de stap naar Nederland
- 2022-03-16 Drie nieuwe zomerbieren