Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Op bezoek bij biologische bierbrouwerij 't IJ

PINK!: Geen dierproeven,maar bierproeven

Een paar weken geleden ging een aantal PINK!'ers op bezoek bij de biologische bierbrouwerij 't IJ in Amsterdam. Zoals te verwachten was, waren zowel rondleiding als het bier proeven een groot succes. Vooral met de zon op het terras was het goed toeven.

PINK! had het geluk dat het zeer zeldzame vlo-biertje geschonken werd. Dit speciale bier wordt slechts eens in de drie jaar gebrouwen, maar gelukkig was het opgenomen in de proeverij. Brouwerij 't IJ ontstond 30 jaar geleden, toen een eigenwijze student bedacht dat hij wel heel speciale biertjes kon maken. Inmiddels is de brouwerij al zo'n 28 jaar in een voormalig badhuis naast de molen De Gooier. Als biologische brouwerij wordt er natuurlijk veel aan het milieu gedacht. Zo zijn de bieren exclusief in Amsterdam te verkrijgen, zodat er geen transport met glazen flesjes hoeft plaats te vinden. Tegenwoordig zijn niet alle bieren meer biologisch, het mout moet namelijk helemaal uit Nieuw-Zeeland komen en dat is natuurlijk niet echt milieuvriendelijk.

Zou het niet ideaal zijn om gerst, hop en mout te verbouwen in de Amsterdamse stadstuinen en hier 100% biologische biertjes van te maken?

Bron: PINK! politiek


Publicatiedatum: