Matthijs Bierman (directeur Triodos) Alumnus van het Jaar 2012

Matthijs Bierman, directeur Triodos Bank Nederland, is door de Rijksuniversiteit Groningen verkozen tot Alumnus van het Jaar 2012. De prijs wordt hem op 3 september uitgereikt door Rector Magnificus Elmer Sterken, tijdens de Opening van het Academische Jaar in het Academiegebouw van de RUG.

De RUG beschouwt haar alumni als ambassadeurs van de universiteit. Na hun studietijd in Groningen manifesteren zij zich, verspreid over de wereld, in de samenleving. Sinds 2009 eert de RUG jaarlijks een alumnus of alumna die een bijzondere bijdrage heeft geleverd aan de maatschappij, de wetenschap of de cultuur: de Alumnus van het Jaar. Deze prijs is zowel een uiting van waardering als van aanmoediging. De alumnus van het jaar geldt als een belofte voor de toekomst en is een inspiratiebron voor anderen.

Maatschappelijk geëngageerd

Matthijs Bierman (1967) is in 1991 aan de RUG afgestudeerd in zowel bedrijfskunde als in Nederlands recht. Na onder meer enkele jaren ontwikkelingswerk in Botswana trad hij in 1996 in dienst van de Triodos Bank. Sinds 2003 is hij directeur van Triodos Bank Nederland. Met zijn keuze voor deze ideële bank maakte hij zijn ambitie waar leiding te geven in een maatschappelijk geëngageerde organisatie.

Duurzaamheid

De RUG, die het thema duurzaamheid hoog in het vaandel heeft, viert in 2014 haar 400-jarig bestaan onder het motto '4 infty For Infinity'. De Alumnus van het Jaar 2012 brengt het streven naar een duurzame samenleving, met aandacht voor de toekomst en de volgende generaties, in zijn eigen sector in de praktijk. Tegen alle tendensen in is de Triodos Bank gestaag door blijven groeien, geleid met durf, doorzettingsvermogen en trouw aan zijn beginselen. De RUG vindt het een grote verdienste dat Bierman, in tijden van financiële crisis en een toch wel wat beschadigd imago van de financiële wereld, een inspirerend voorbeeld geeft en laat zien dat duurzaam ondernemen succes kan opleveren.

Uitreiking prijs

De prijs voor de Alumnus van het Jaar bestaat uit een speciaal ontworpen beeld van de Groninger kunstenaar Jan Steen. Rector Magnificus Elmer Sterken zal deze prijs aan Bierman uitreiken op 3 september, bij de feestelijke opening van het academische jaar in het Academiegebouw. Tijdens de Zomerceremonie op 6 juli, waarmee de RUG het jaar afsluit, zal een videoboodschap van Bierman vertoond worden. De vorige winnaars van de Alumnus van het Jaar verkiezing waren achtereenvolgens Jeroen Smit, Jelle Brandt Corstius en Stine Jensen.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven