Fransen: biologische voeding van secundair belang voor gezondheid

Voor veel Fransen is biologisch voedsel eten van secundair belang om gezond te blijven. Het is volgens hen belangrijker om te stoppen met roken en evenwichtiger te eten. Dat meldt La France Agricole.

Volgens het onderzoek van 'l'Ifof' onder 1.010 respondenten is het volgens 67 procent van de Fransen van secundair belang voor hun gezondheid om biologische te eten. Slechts 28 procent vindt het 'belangrijk' en vijf procent vindt het een 'prioriteit'.

Echter, 'toezicht op de consumptie van tabak', wordt door 61 procent van de respondenten als 'prioriteit' aangemerkt, gezond eten met 44 procent, voldoende slaap met 40 procent en voldoende drinken door 39 procent van de respondenten. En 31 tot 38 procent van de respondenten geeft aan 'optimistisch zijn', 'zitten', 'stress vermijden' en 'regelmatig sporten' als prioriteit te zien.

Het overgrote merendeel (91 procent) van de respondenten geeft aan gezond te zijn (13 procent verkeert in uitstekende gezondheid, 78 procent is redelijk gezond) en ze geloven gemiddeld te leven tot 83 jaar.

Bron: La France Agricole


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven