"Oplossing voor thuisbezorgen van dagverse en vriesverse bio-producten"

Honderden bio-pakketten gevuld in koelfaciliteit Leen Menken

Tholen - Leen Menken Foodservice Logistics in Zoetermeer ondersteunt momenteel twee online aanbieders van bio-producten bij de distributie van hun pakketten. In het pand van de Skal-gecertificeerde logistieke partner in koel en diepvries worden voor De Krat en Streekbox pakketten ingepakt. "Uiteraard gebeurt dit in een optimaal gekoelde ruimte. Momenteel worden bij ons wekelijks zo'n 800 pakketten met grotendeels biologische AGF, vlees en zuivel ingepakt. Deze worden vervolgens huis-aan-huis bezorgd bij particulieren in de Randstad", vertelt directeur Leen Menken.

De bezorging gebeurt zo duurzaam mogelijk. "Begin juni zijn we voor het eerst op pad geweest met onze eigen bus waarvan de koeling op zonnepanelen draait. Dit concept zagen we op de BedrijfsautoRAI en we waren meteen enthousiast. Hij wordt nu getest en als dit goed werkt zullen we in steden met elektrische auto's met zonnepanelen gaan rijden."


Leen in de auto die gekoeld wordt door zonnepanelen

De Krat

Arjen van der Horst van De Krat is iedere donderdag en vrijdag druk met de coördinatie van de inpakwerkzaamheden. "We zijn via de coöperatie Het Groene Hart in contact gekomen met Leen Menken. We vullen hier zo'n 600 tot 700 kratten per week. Behalve dat het erg koud is, bevalt het hier goed", zegt Arjen met een knipoog. "Ik kan nu ook op een normale tijd opstaan. Voorheen konden we de pakketten pas de volgende ochtend afmaken, nu zijn ze meteen klaar voor verzending. Het werkt fantastisch, ik ben heel blij met deze ruimte." De Krat werkt overigens alleen met regionale producten.


Leen Menken en Arjen van der Horst van De Krat te midden van wat vers ingepakte kratten.

Groeiende business

Leen benadrukt dat zijn bedrijf hiermee een groeiende business is ingestapt. "Er komen steeds meer webshops voor levensmiddelen. Binnen tien jaar zal de helft van de voedselverkoop via het internet plaatsvinden. Daarom is het zaak om logistieke problemen op te lossen. Het probleem is echter vaak het thuisbezorgen van dagverse en vriesverse producten. Wij bieden daarvoor de oplossing. Ik ben er ook van overtuigd dat zo'n concept ook alleen maar succesvol kan zijn door dit soort samenwerkingen."
 
De directeur van het logistieke bedrijf ziet wel iets in een landelijke uitrol. "Daarin voorzie ik voor ons vooral een faciliterende rol weggelegd. We hebben zeker niet de ambitie om zelf in heel Nederland wagens de weg op te sturen, het lijkt mij beter wanneer iedereen zich op een bepaald gebied gaat richten. De kwaliteit moet daarbij wel voorop blijven staan. Zo moet de temperatuur en tijdigheid gewaarborgd worden."


25-jarig bestaan

De logistiek dienstverlener viert dit jaar zijn 25-jarig bestaan. Leen kwam ongeveer tien jaar geleden voor het eerst met de distributie van bio-producten in aanraking. "Het bio- en vegamerk Tivall benaderde ons toen en we besloten om serieus met biologisch aan de slag te gaan. Daarna volgden nog een aantal ketens."

Voor meer informatie:

Leen Menken
Leen Menken Foodservice Logistics
Chroomstraat 155
2718 RJ Zoetermeer
079 3634160
lmenken@leenmenken.nl
www.leenmenken.com

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven