
Arjan heeft zijn handen vol aan de aanhankelijke waterbuffels
Arjan wil het liefst samen met een biologische boer de eerste Hollandse biologische waterbuffelmozzarella produceren. "Dat is toch het eerste product waar je aan denkt bij waterbuffelmelk. Er is ook al veel vraag naar. Het liefst wil ik dus mozzarella gaan maken, maar dit blijft een lastig product waarvoor ik eigenlijk iemand nodig heb die dat al kan. Je kunt van alles maken van deze melk, zoals ijs, yoghurt of harde kaas, maar naar mozzarella is vooralsnog de meeste vraag."
Kleinschalig
Het zal gaan om een kleinschalige productie, Arjan verwacht tussen de 200 en 400 liter per week te gaan melken. "Ik ga maar één keer per dag melken. Omdat ik geloof in het 'familiekuddesysteem' zullen de kalfjes gewoon bij de moeder blijven, zij zullen dus de helft van de melk opdrinken." Dit is een bewuste keuze voor de waterbuffelhouder. "Ik denk gewoon wat anders dan de gemiddelde boer."
De buffels genieten zichtbaar van de eerste duik van 2012
Adoptie
Arjan omschrijft de buffels als zeer zachtaardig en nieuwsgierig. Daarom heeft hij ook al snel een adoptieprogramma in het leven geroepen. "Alle buffels hebben inmiddels een naam en adoptieouders. Je kunt nu ook vriend worden van één van de buffels. En voor de kalfjes is er zelfs al een wachtlijst."Voor meer informatie:
Arjan Swinkels
Waterbuffelboerderij De Stoerderij
06 13947995
info@destoerderij.nl
www.destoerderij.nl